Amaçları o soruyu sordurmak zaten!..

İş Sanat'ta, "Yeni Yıl Konseri" var, perşembe akşamı..Son yıllarda çok izlediğimiz Britanya orijinli Johann Strauss Orkestrası çalacak..İstanbul'da, Yılbaşı gecesi, eğlence yerindeki terör olayından...

İş Sanat'ta, "Yeni Yıl Konseri" var, perşembe akşamı..
Son yıllarda çok izlediğimiz Britanya orijinli Johann Strauss Orkestrası çalacak..
İstanbul'da, Yılbaşı gecesi, eğlence yerindeki terör olayından sonra, adamlar gelecek mi, merak etmiştim.
Geldiler.. Ben de gittim tabii.. Arkadaşımla lobide buluştuk. Gittik, yerlerimize oturduk.. Arkadaşım bana baktı.. Yüzündeki ifade tatsız..
"Ne olacak bu memleketin hali Hıncal" dedi..
"İşte bu soruyu kendine bile sormayacaksın" dedim.. "Adamların amacı, herkese bu soruyu sordurmak, çünkü.. Herkesin kafasını bu soru ile zehirlemek ve yaşamın zevkini yok etmek.. Bizi öyle bitireceklerini biliyorlar." Baktı bana..
"Ülkene ve Cumhuriyetine güveneceksin. Burası, Hasta Adam Osmanlı'yı paylaşmak üzere üşüşenlerin, Orta Doğu'da kendi emellerine alet olsun diye kurdukları, sınırlarını cetvelle çizdikleri, yönetimini kendi emellerine uysun diye belirledikleri, uzaktan kumandalı yapay devletlerden biri değil çünkü..
Biz bu Cumhuriyet'i o leş kargalarıyla işbirliği yaparak değil, hepsiyle savaşarak kurduk.
Savaşı kazandık.
Mustafa Kemal Atatürk "Yurtta barış, dünyada barış" deyip, kurduğu Cumhuriyet'in temellerini öyle sağlam attı ki, bir asırdır, çok sıkıntılı, çok kritik günler yaşadık, ama hep dimdik ayakta kaldık. Gene kalacağız. Hiç merak etme.. Hayatını aynen yaşamaya devam et.. Terörle savaşta biz ülke insanlarına düşen görev, acımızı gömerek, hatta yüzümüze bile yansıtmayarak yaşama devam etmektir."

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar