Kuran-ı Kerim’de Meryem Suresi!..

Kilis Müftüsü dedem, Muharrem Efendi, şöhreti İslam alemine yayılmış bir din alimiydi. Büyüdüğüm evimize sık sık, Arap dünyasından, en başta da Suudi Arabistan'dan heyetler gelirdi. Konuklar, dedemden...

Kilis Müftüsü dedem, Muharrem Efendi, şöhreti İslam alemine yayılmış bir din alimiydi. Büyüdüğüm evimize sık sık, Arap dünyasından, en başta da Suudi Arabistan'dan heyetler gelirdi. Konuklar, dedemden, Kutsal Kitabımızla ilgili yorumlar isterler, zaman zaman da doğruluğundan şüpheye düşülen Hadislerin sahihliğini danışırlardı. Bu da önemliydi. Çünkü peygamberimize ait oluğu rivayet edilen 1.5 milyona yakın hadis, ağızdan ağıza dolaşırken, bugün ulema tarafından sahihliği kabul edilen hadis sayısı 30 bin civarındadır.
Padişah tarafından Şeyhül İslamlık teklif edilen dedem "Ben memleketimden ayrılmam" diye Kilis'i terk etmemişti. İstiklal Savaşı'nda, Kilis ve Antepli mücahitlerin -ki iki büyük dayım da aralarındaydı- bizim ev, Fransızlara direnenlerin karargahı gibiydi, dayımlar anlatırdı.
İlkokuldayken dedem bana, Kuran-ı Kerim'in Türkçe mealini okumamı söylemişti. "Merak ettiğin her sorunun yanıtını orda bulacaksın" demişti..
"Dinimizi, öteki dinlerden ayıran en büyük özellik, bizde ruhban sınıfı yoktur. Yani İslam'da Yüce Allah ile biz kulları arasına kimse giremez. Her şey kitapta yazılıdır. Onu oku.. Kur'an zaten 'Oku' demek.."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 355 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar