Muhteşem Yeni Yıl Konseri.. Birlik ve kardeşlik!.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Yeni Yıl Konseri, nasıl muhteşem, nasıl başından sonuna, en küçük ayrıntısına dek anlam, güzellik doluydu.Konserin bu yılki teması tek başına...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Yeni Yıl Konseri, nasıl muhteşem, nasıl başından sonuna, en küçük ayrıntısına dek anlam, güzellik doluydu.
Konserin bu yılki teması tek başına anlamdı..
Birlik ve Kardeşlik!.
Konserin verildiği salonun adı anlamlıydı. Cumhurbaşkanlığı Konser Salonu.. Daha dün, Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Seferberliği ilan eden Cumhurbaşkanı'nın salonu..
Ya konseri veren kurum.
Birlik ve beraberlik seferberliği ilan eden Cumhurbaşkanı'nın adını taşıyan, Berlin Filarmoni'den daha eski, tam 190 yıllık orkestra..
Nerdeyse iki yüzyıl önce, Sultan Abdülmecit, Guiseppe Donizetti'yi İtalya'dan getirip, Paşa yaparak, Dünya senfoni orkestralarının öncülerinden Müzika-i Hümayun'u kurdurmuştu..
Cumhuriyet'le Ankara'ya taşındı.
"Cumhurbaşkanlığı" oldu adı..
TRT'nin yayınladığı kanal müthiş anlamlıydı..
TRTAvaz..
Orta Asya'ya, Kafkasya'ya ve Balkanlar'a, Azerice, Boşnakça, Kazakça, Kırgızca, Özbekçe ve Türkmence de yayın yapan devlet kanalımızda, Avrupa ve Asya'daki tüm kardeşlerimize ilettik, Birlik Beraberlik çağrımızı..
Konserin açılış parçası, adeta bunun için seçilmişti sanki..
Borodin, Prens İgor, Poloveç Dansları..
Savaşan Poloveç Türkleri (Kıpçaklar) ile Rusları "Sevgi" birleştirir. Rus Prensin oğlu ile Kıpçak Han'ın kızı arasındaki aşk..
Koro tarafından söylenen Poloveç Dansları, eserin en ünlü bölümüdür. Bu müzik, Kısmet adlı müzikale "Stranger in Paradise" adı ile uyarlanmış ve Vic Damone'nin sesiyle dünyanın en romantik pop şarkılarından biri olmuştu.
Cemil Cem Deliorman yönetimindeki, ulusal gururumuz Devlet Çok Sesli Korosu, hem de Türk/ Rus yakınlaşmasının zirve yaptığı günümüzde, Birlik, Beraberlik temalı konseri ancak bu eserle açardı işte..
Arkadan Şef Rengim Gökmen aldı mikrofonu eline..
"Asker, polis, sivil bu yıl çok şehit verdik.. Bu şehitlerin acısını yüreğimizin derinlerinde hissediyoruz..
Nasıl etmeyelim?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar