İstanbul’a bu cansızlık yakışmıyor!.

İstanbul, İstanbul olalı, yeni yıla bu kadar ruhsuz, bu kadar cansız, bu kadar "Korkak" girmedi..Tamam.. Halkın ağzının tadı yok.. İçinden eğlenmek gelmiyor.. Tamam.. Halkın korkusu, endişesi var.. Sokağa...

İstanbul, İstanbul olalı, yeni yıla bu kadar ruhsuz, bu kadar cansız, bu kadar "Korkak" girmedi..
Tamam.. Halkın ağzının tadı yok.. İçinden eğlenmek gelmiyor.. Tamam.. Halkın korkusu, endişesi var.. Sokağa çıkmak bile istemiyor. Milyonlar sosyal medyaya mahkum olmuş, ordan yayılan yalan yanlış haberlerle daha da ürkek, resmen korkak hale gelmiş.. Moraller nerdeyse sıfıra inmiş..
O zaman kenti yönetenlere düşen ne?.
"Seferberlik ilan etmek!.."
Halkı evlerine kapayıp zafer çığlıkları atanlara karşı, "1 kişi 18 milyonun yaşamını değiştiremez" demek. Moral yaratmak.. Coşku yaratmak. İnsanları sokaklara, meydanlara çıkmaya teşvik etmek..
Ama bakıyorsunuz.. Hem seçilmiş, hem atanmış yöneticiler, bizi evlerimize kapamayı, yaşamımızı değiştirip çekilmez hale getirmeyi hedef edinmiş teröristlerin dümen suyuna girmişler sanki.
Nispetiye Caddesi'ne çıkıyorum günlerdir..
Yahu burası İstanbul gece hayatının merkezi.. New York'ta Broadway, Londra'da Regent Street, Paris'te Şanzelize neyse, İstanbul'da Nispetiye o..
Yahu biraz ışıklara boğ.. Biraz süsle.. Millet sırf o caddeyi görmek için sokaklara çıksın..
Yılbaşı öncesi, bu saydığım dünya caddelerine sırf resim çektirmek için kaç milyon turist gelir bilir misiniz?. Bizde cadde boş.. Kaldırımlar da boş..
Nispetiye Caddesi, teröristler tarafından öldürülmüş sanki..
Cadde Beşiktaş'ta.. Beşiktaş Belediyesi uykuda.. Büyük Şehir zaten uykuda..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar