Başbakan Yardımcısını kim kandırdı?.

Kimse başka şeyler söylemesin..Adana'da o çocukların birbirlerine sarılmış ve kavruldukları için tanınmaz hale gelmiş cesetlerinin adı "İhmal Cinayeti"dir ve Hükümet kimsenin gözünün yaşına...

Kimse başka şeyler söylemesin..
Adana'da o çocukların birbirlerine sarılmış ve kavruldukları için tanınmaz hale gelmiş cesetlerinin adı "İhmal Cinayeti"dir ve Hükümet kimsenin gözünün yaşına bakmadan, bu ihmalin tüm sorumlularını en alttan, en yukarıya belirlemek ve ibreti alem cezalar vermek zorundadır ki, bundan böyle başka çocuklarımızın da katliama uğramayacaklarından emin olalım.
Ne var ki hükümet, Başbakan Yardımcısının ağzından talihsiz bir açıklama ile başladı.
Yangının hemen ardından Veysi Kaynak "Resmi kişilerden aldığım bilgilere göre, yangın merdiveninin kapısı kilitli değilmiş ve hatta önündeki tül perde bile duruyormuş" dedi..
Yani, yangın merdivenine koşmak, en alt katta başlayan alevlerden kaçmak için yukarı kaçan çocuklardan hiçbirinin aklına gelmemiş.
Kapı orda açık, kurtuluş üç adımdayken, birbirlerine sarılıp yanarak ölmüşler.
Diyelim ki öyledir..
Peki o çocuklara, yangın anında ne yapacaklarını o binada kimse öğretmemiş mi Sayın Bakan?. Birinin aklına tülü itip kapıyı açmak gelmemiş mi?
Bu da korkunç bir ihmal suçu değil mi?.
Kaldı ki, bakanın bu açıklamasını okurken spiker, ekranda binanın sabahki hali görünüyordu.
Üst katın üstü açıktı. Çatı tamamen yanmıştı çünkü. Kırılmış pencereden yukarı, gökyüzü görünüyordu. Hangi tül perde?.
Ardından ilk bilirkişi sonuçları geldi. Kapı sıcaktan eridiği için, kilit durumunun tespiti vakit alacaktı. Demir kapı eriyor, ama önünde tül perde duruyor, bakar mısınız?.
Ve arkasından bir bilirkişi açıklaması daha..
Binada kullanılan döşeme malzemeleri, halılar, perdeler, örtüler, yatak malzemeleri yanıcı maddelerden olduğu için, en alt katta başlayan yangın, hızla yayılmış ve facia büyümüştü. Ama Yangın Merdiveni kapısı önündeki tül perde duruyordu. Mucizeye bakın..
Şimdi Başbakan Yardımcısından ricam..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar