Teşekkürler Nabi Hocam, teşekkürler!..

Sıtkı Usta'nın 6'ncı Ölüm Yıldönümü için Kütahya'ya giden ve nihayet tamamlanan Sıtkı Usta Müzesi'nde düzenlenen törene katılan Nabi Hocama ("Kültür Bakanım demek" resmi...

Sıtkı Usta'nın 6'ncı Ölüm Yıldönümü için Kütahya'ya giden ve nihayet tamamlanan Sıtkı Usta Müzesi'nde düzenlenen törene katılan Nabi Hocama ("Kültür Bakanım demek" resmi kaçıyor.
Antalya'daki halleri aramızda öyle sıcak bir hava oluşturdu ki, içimden artık böyle hitap etmek geliyor) zaten minnet doluydum.
Resmi açılışı, Ustam daha öldüğü gün "Bu müze kurulsun" emri veren zamanın Başbakanı, Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak bugünlerde.. Ama Kültür Bakanımız törenin yapılacağı müzeyi gayri resmi açmak için uçtu Kütahya'ya ve Sıtkı Usta'ya saygısını ve teşekkürlerini gösterdi.
Ustama, öldükten sonra olsa bile, bir Kültür ve Turizm Bakanı nihayet böylesine sıcak sahipleniyorsa nasıl teşekkür etmem, nasıl minnet duymam..
Pazartesi günü Kütahya'dan gelen ikinci haber beni daha da mutlu etti..
Nabi Avcı "Aizanoi Antik Kenti, ikinci Efes adayı" demişti..
Sıtkı Ustama gitmişken onun Frigya'sını da gezmiş, gördüklerini anlatmıştı.
Bu ülke gazeteleri felaket haberciliği arasında güzel şeyleri de koyma becerisine sahip olsalar, okurlarının içini karartıp, gazete okumaktan nefret ettirmek yerine geleceğe umutla bakma heyecanını verseler, Kültür Bakanı'nın peşine takılır, onunla Kütahya'ya giderlerdi..
Allahtan bir ajans bu işi yaptı da, bir ikisinde iki satır haber çıktı.
Aizanoi'yi önünüze gelen gazeteciye sorun.. Bir tanesi duymuşsa (Kültür sanat yazarları dahil) gider elini öperim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar