Tabii “Hakem”i de yenmek gerekebilir!.

Galatasaray 17 yıldır, Fener'i Kadıköy'de yenemediği için, "Nasıl yener" sorusunun yanıtı da uzun olacak tabii. Günlerdir, sahaya çıkacak takımı, o takımın hangi kafa ile oynaması gerektiğini adeta...

Galatasaray 17 yıldır, Fener'i Kadıköy'de yenemediği için, "Nasıl yener" sorusunun yanıtı da uzun olacak tabii. Günlerdir, sahaya çıkacak takımı, o takımın hangi kafa ile oynaması gerektiğini adeta tefrika ettim.. Bugün son. Lafım bitmese de (Ki Fener- Galatasaray dedin mi bitmez.. 100 yıldır bitti mi), yazım bitecek.

***
"Galatasaray nasıl oynamalı" sorusuna dünden devam edelim..
Galatasaray oyunu iki kanata birden yaymak zorunda..Tek kanattan, sadece Bruma ile yüklenmek, genç adamı iki kişiyle tutmaya ve bitirmeye yarar. İki kanattan dengeli yüklenirlerse, ortada da Sneijder gibi bir tehlike var, Fener'in en zayıf yeri savunmasının delinme ihtimali çok artar.
Yani..
Galatasaray oyunu Fener'in çok kuvvetli olduğu hücum alanında değil, en zayıf olduğu savunma alanında oynamalı.. Yani başından sonuna hücum futbolu oynamalı.
Fener'e yenilenler, peşin korkuları ile alanlarına kapandıkları için kaybediyorlar.
Çünkü hatta beklerinden başlayarak o kadar gol atacak adam var ki Fener'de.. Sonunda biri vuruyor ve işi bitiriyor.
***
Şimdi en önemlisine geliyorum..
Galatasaraylı futbolcular hakemle oynamamayı öğrenmeli.. Öyle itirazcı hem de saldırgan oluyor ki, Galatasaraylı futbolcular, kaptanlarından başlayarak, hatta taç atışında bile hakemin üzerine yürüyerek, el kol işaretleri yaparak ve de kim bilir neler diyerek, en iyi niyetli hakem, bile onuncu dakikada Galatasaray'dan nefret eder..
Oysa hakeme yardımcı olsalar, sempati yaratırlar, adamın bilinç altını kazanırlar. Bunu onlara yıllardır anlatan yok..
Şimdi hakem belli..
Cüneyt Çakır.. Yurt dışında ülkenin en iyi hakemi..
İçerde, en eyyamcısı.. 45 bin Fener seyircisi tribünde, baştan aşağı Fenerli medya da sayfalarda..
Cüneyt Çakır ne tarafa eğilir sizce..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 270 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar