Zamanda Yolculuk mümkün mü?.

İki şey üstüste geldi hafta sonunda.. Önce bir film seyrettim.. Son yıllarda seyrettiğim en güzel, en çarpıcı Bilim Kurgu filmi..Arrival!.. "Geliş" anlamına..Sonunda Uzaylılar geliyorlar dünyamıza.. Ama...

İki şey üstüste geldi hafta sonunda.. Önce bir film seyrettim.. Son yıllarda seyrettiğim en güzel, en çarpıcı Bilim Kurgu filmi..
Arrival!.. "Geliş" anlamına..
Sonunda Uzaylılar geliyorlar dünyamıza.. Ama amaçları, bundan evvelki film ve dizilerde olduğu gibi öldürmek, mahvetmek, yok etmek falan gibi değil..
Bu defa bir yumurtayı yukardan aşağı ikiye kesin. Şekil o, gemilerinde.. Boyu 400 metre.. Diklemesine duruyor konduğu yerde.. Ayni anda, dünyanın 12 yerine konuyorlar.. Çin de var, Rusya da, Amerika da..
İndikleri her ülkede, gizli servisler başta, ülke güvenlik kurumları gelenlerle ilişki kurmaya çalışıyorlar..
Niçin geldiler?. Ama gelenlerden duyulan seslerden bir şey çıkarmak mümkün değil. Amerikan Gizli Servisi, ülkenin en önemli dil uzmanını göreve çağırıyor. Dillerini çözmek ne dediklerini, en önemlisi niye geldiklerini anlamak için.. Ondan ötesinden söz edersem, bu emsalsiz filmin tadı kaçar..
Ama mutlak gidilip görülmesi gereken bir film.. Sadece bilim kurgu meraklılarına değil, herkese sözü var Arrival'in çünkü..
Yaşam ve Ölüm arasındaki ince çizgide Diyalog kurabilmenin, kurulan diyalogu sürdürebilmenin önemini anlatıyor film..
Tam da günümüzün konusu değil mi?
..Ve biz dünyalılara verdiği mesaj da, her yerde ve her devirde geçerli..
Bölünmüşlükten, çokluktan fayda değil, zarar doğar.. "Bir olmak" lazım.. Birbirimizi yemek, yok etmek yerine, konuşmamız, anlamamız, bir olmamız gerekir. Olmazsak bir gün dışardakiler gelirler ve işimizi bitirirler..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar