Milli renklerimiz ne, Yıldırım!..

Antalya'da her yer kırmızı beyaz" diyordu, Sabah'taki başlık.. Ama bir eksiği ile..Kırmızı beyaz olmayan tek şey, Türk Milli Takımı'ydı!.Bu ülkenin milli takımı, Kazakistan formasıyla sahadaydı. Bu...

Antalya'da her yer kırmızı beyaz" diyordu, Sabah'taki başlık.. Ama bir eksiği ile..
Kırmızı beyaz olmayan tek şey, Türk Milli Takımı'ydı!.
Bu ülkenin milli takımı, Kazakistan formasıyla sahadaydı. Bu kaçıncı Milli maçımız ve Türkiye Futbol Federasyonu, bize Milli Renklerimizi unutturmaya çalışıyor, sanki. Ya bu hem de nasıl zevksiz bir mavi beyaz formaydı, Antalya'da giydiğimiz.. Bir de kırmızı siyah giyiyoruz, nedense!..
Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç maçtaydı. Protokol tribününde, tüm tribünleri 360 derece görmüştür. Ona soruyorum şimdi..
Sayın Bakan,
O 360 derece içinde gördüğünüz binlerce insanın üzerinde, elinde, bir, tek bir "Mavi" gördünüz mü?. Olsa görürdünüz mutlak, çünkü 360 derece kırmızı beyaz arasında, mavi sırıtır, dikkati çekerdi.. Halk reddetti, bu formaları..
O zaman nedir bu mavi ısrarı!.
Milleti, takımından koparma gayreti mi?.
Demirören Federasyonu bu ulusun, ulusal renklerinden nefret mi ediyor?.
Seyircinin bilinç altına saldırarak, milli takımına yabancılaşmasını mı istiyor?.
Nedir, Sayın Bakan, nedir?.
Bu ülkenin yıllardır giydiği dünyanın en güzel, en anlamlı formasına ne oldu?.
İlk milli maçımıza, beyaz tişört üzerine bayrak sararak çıkmıştık. Milli forma o ilkten doğdu ve yıllarca giyildi. Dünyaca tanındı. Dünyaya örnek oldu. Dünya gıpta etti.. Bizimki kadar "Milli" olan forma yoktu..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar