Teşekkürler Haldun Ağabey!..

Haldun Ağabey, sana bir kere daha teşekkürler.. 53 yıl önce beni tiyatro aşığı bir genç yapmıştın. Perşembe gecesi, beni aldın o 53 yıl öncesine götürdün.. Nasıl keyifle, nasıl lezzetle...

Haldun Ağabey, sana bir kere daha teşekkürler.. 53 yıl önce beni tiyatro aşığı bir genç yapmıştın. Perşembe gecesi, beni aldın o 53 yıl öncesine götürdün.. Nasıl keyifle, nasıl lezzetle ve nasıl yaşlı gözlerle..
Şahane Züğürtler gene "Şahane" idi, Haldun Ağabey..
Kuzen Ahmet'le (Kışlalı) o oyun için Ankara'dan özel gelmiştik, 1963'te İstanbul'a.. Gazeteci Necati Dayım (Bilgiç), güç bela bilet bulmuş "Tamam" deyince trene atlamıştık..
Kıyamet koparıyordu, Şahane Züğürtler. Pazartesi hariç haftanın altı gecesi, ilave, çarşamba, cumartesi ve pazar matine, haftada 9 temsile rağmen yer bulunmuyordu Dormen Tiyatrosu'nda..
Baş rollerde Ayfer Feray ile sen vardınız Haldun Ağabey.. İki minnacık rolde, Yılmaz Köksal ve Hadi Çaman.. Kadroya bak.. Arada Nisa Serezli, Turgut Boralı, Tuncel Kurtiz,Suna Keskin, Başar Sabuncu, Sema Özcan..
Devrimden sonra Paris'e kaçmış Çar ailesinden Altes Emperyali oynuyordu Ayfer.. Ama ne oynuyordu.. Yemin ederdiniz, kanı mavi diye.. Öylesi.. Hele o yılların en moda şarkısı Oçi Çorniya'yı (Siyah Gözler) söylediği sahnede nasıl ağlatmıştı hepimizi.. Oyunu ve güzelliğiyle tüm salonu büyülemişti Ayfer.. Kuzenle ben aşık olmuştuk.. Kocası Prens'te de sen Haldun Ağabey, bildiğim, gördüğüm en muhteşem rolünü oynamıştın.. Bir harika oyuncu daha vardı o devler devi kadroda.. Nisa Serezli..
Oyunun en çok gülünen ve en çok alkış alan sahnesindeki "Havalar da birden bire soğudu" deyişi, yarım asır sonra hala kulağımda.. (Bu defa o sahne biraz aceleye geldi sanki..)
O Şahane Züğürtleri kaç defa izledim, bilemem. En az on!. Sonra, 90'larda bir daha sahneledin.. Bu defa Nevra Serezli oynadı karşında..
Kadro da, oyun da gene "Şahane" idi.. Gene her fırsatta gittim.
..Ve bu defa.. Artık özel tiyatroların böyle bir kadro kurma, böyle dekor ve kostüm masrafı yapma şansları kalmadığı için, ne iyi ettin de Şehir Tiyatroları'nın teklifini kabul ettin..
Şahane Züğürtler 2016 da, şahane Haldun Ağabey..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar