O herifler nasıl girdi içeri Başkan!..

Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in büyük hedeflerini, çılgın projelerini sizlere haftalardır adeta tefrika ediyorum, ama bitmiyor.. Bugün de o konuya devam edecektim ama bir başka Antalya konusu öne...

Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in büyük hedeflerini, çılgın projelerini sizlere haftalardır adeta tefrika ediyorum, ama bitmiyor.. Bugün de o konuya devam edecektim ama bir başka Antalya konusu öne geçti..
Altın Portakal Film Festivali..
Bu sene 53. Yıl!..
53 yılda geldiğimiz yol, masallardaki gibi.. "Az gittik, uz gittik, altı ay, bir güz gittik.. Bir de döndük arkamıza baktık ki.. Bir arpa boyu yol gittik!.."
Bir arpa boyu da, ileri değil ha..Yanılmayın.. Geri.. Bu festival 53 yıl önce, zamanın belediye başkanı Dr. Avni Tolunay tarafından kurulduğunda ben Ankaralı tıfıl bir gazeteciydim. Yıl 1964.. Gazetelerde okurdum festival haberlerini de nasıl imrenirdim.. Şehirdeki "Yıldızlar Geçidi"ne Yeşilçam'ın bütün ünlüleri katılırdı, mesela.. Onları canlı görmek nasıl bir şanstı.. Şehirde gösteriler.. Aspendos'ta şovlar, konserler..
Sonra her nasılsa bir gün bana da davet ulaştı.. Gittik.. Konyaaltı'nda sazlardan barakalar.. Orda yer ayrılmış, bizim gibi tıfıl gazetecilere.. Ranzalarda falan yatıyoruz. Protokol kent içinde bir lüks otelde kalıyor. O zaman zaten ya iki, ya üç lüks otel var, Antalya'da.. "Şunlar nerde kalıyor" diye merak ettik de, üç beş arkadaş bir gün, dolmuşa binip gittik.. Mali durumumuz ancak lobide bir kahve içmeye yetti..
Ödüllerin dağıtıldığı kapanış gecesi Antalya Stadyumu'nda yapıldı. Halkın ilgisi o kadar büyüktü ve Antalya'nın nüfusu o zaman, bugün onda biriydi, düşünün.. Tribünde oturuyoruz, halkın arasında.. İki adım ötemde Kadir İnanır'ı görünce ne sevinmiştim.. Sinema'nın en ünlü yıldızı, dokunsam orda..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar