Turizm cennetinde “Turizm Kafası” yok!..

Valla, yılını hatırlamıyorum ama, 70'ler olmalı.. Londra'ya gittim bir milli maç için.. Gider gitmez de, kentin tiyatro bölgesi West End'e saldırdım..Dünyayı sallayan müzikaller var orda.. Hangi tiyatroya dalsam kapıda...

Valla, yılını hatırlamıyorum ama, 70'ler olmalı.. Londra'ya gittim bir milli maç için.. Gider gitmez de, kentin tiyatro bölgesi West End'e saldırdım..
Dünyayı sallayan müzikaller var orda.. Hangi tiyatroya dalsam kapıda "Sold Out" yazıyor.. Yani, "Biletler tükendi.."
En evvel 3 ay sonrasına bilet veriyorlar..
"Ben üç gün sonra döneceğim, bir yolunu gösterin" dedim.. Halime acıyan biri "Hangisini görmek istiyorsanız, temsilden bir saat önce gidin, kapıda bekleyin. Orada elinde fazla bilet olanlar havaya kaldırıp gösterirler. Biraz fazla verirsiniz ama, başka şansınız yok" dedi.
En çok görmek istediğim Cats!. Sarah Brightman'ın final şarkısı Memories dünya listelerinin tepesine çıkmış bile.. Ezber biliyorum ve ölüyorum..
Gittim gece Cats'in kapısına.. Yarı umutsuz bekliyorum.. Bir otobüs geldi.. Üzerinde boydan boya bir şirket adı yazıyor.. Bir İsveç Turizm Şirketi.. İçinden İsveçliler indi.. Aralarından birinin eli havada.. İki bilet tutuyor. Yıldırım gibi atladım üzerine.. "Birine talibim" dedim.. Uzattı.. Biletin iki misli fiyat istedi. "Dört" de dese vereceğim.. Merakımdan sordum..
"Bu İsveç otobüsü ne" diye..
Adam bir İsveç turizm şirketinin rehberiymiş.. Elindeki gelemeyen bir turistin biletleri.. Anlattıklarına inanamadım..
"Cats" adıyla Londra Turu düzenlemişler.. Her müzikale yaparlarmış zaten.. Müzikal bileti de dahil, Londra Turu..
Sonra öğrendim ki, Tiyatro Kapılarındaki "Sold Out"ın baş sebebi turizm şirketleri.. Çok önceden parayı bastırıp biletleri paylaşıyorlar, sonra İngiltere'nin içinden dışından, o bilete göre tur düzenliyorlar..
Bunu niye anlattım şimdi?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar