Bir büyüleyici açılış!..

"İnsanları bir araya getirmenin, kardeş yapmanın evrensel dilidir müzik.. Ülkemizin ve dünyanın sevgi ve kardeşliğe en çok muhtaç olduğu günleri yaşıyoruz.. Çocuklarımıza çok daha rahat ve...

"İnsanları bir araya getirmenin, kardeş yapmanın evrensel dilidir müzik.. Ülkemizin ve dünyanın sevgi ve kardeşliğe en çok muhtaç olduğu günleri yaşıyoruz.. Çocuklarımıza çok daha rahat ve mutlu yaşayacakları bir dünya bırakmak zorundayız. Bu sebeple bu gece açtığımız festivali, 'Dünya Çocukları'na ithaf ediyorum" dedi, Antalya Anakent Belediye Başkanı Menderes Türel!.
Ortam siyaset yapmaya çok uygunken, hiç karıştırmadan "Dünya Çocuklarına daha iyi dünya bırakmalıyız" demek.. İşte Antalya Çocuğu Menderes bu!.
Bir nefes aldı.
"Bir ithafım daha var" dedi..
"Dün sevgili eşim Ebru ile evlilik yıldönümümüzdü. Expo2016, Piyano Festivali, Antalya'nın günlük işleri arasına boğulmuşken, kutlama fırsatı bile bulamadım. Huzurunuzda bu festivali ayrıca ona ve onun şahsında kadınlara ithaf ederek kendimi affettirmek istiyorum!."
Bu kadar kısa, ama bu kadar anlamlı, bu kadar şirin bir açış konuşması izlemedim bugüne dek.
Sonra sahneye Gürer Aykal şefimle, dünya tatlısı (Konserden sonra Gürer Şefim buluşturdu, beraber yemek yedik. Ne kadar tatlı olduğunu orada gördüm..) Zhang Zuo geldi. Daha parmakları tuşlara dokunurken büyülendim.. Çaykovski'nin 1. Piyano Konçertosu büyüler beni zaten daha girişinde.. Bir de Zou'nun enfes yorumu..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar