O şoför nasıl serbest, Adaletim!..

Bindiğimiz her araçta, bir çılgın, bir deli, bir ruh hastası, bir manyak olabilir, değil mi?.Peki bu, ölüme mahkumiyet mi demektir?.Kendisine şemsiye ile saldıran yolcuya yumruk atmak için, hızla giden metrobüsün...

Bindiğimiz her araçta, bir çılgın, bir deli, bir ruh hastası, bir manyak olabilir, değil mi?.
Peki bu, ölüme mahkumiyet mi demektir?.
Kendisine şemsiye ile saldıran yolcuya yumruk atmak için, hızla giden metrobüsün direksiyonundan anında fırlayan şoförün sebep olduğu çok ucuz atlatılan kazadan söz ediyorum..
Kontrolsüz kalan metrobüs, E-5 otoyoluna fırlıyor. Oradaki bir başka yolcu otobüsüne çarpıp adeta şaha kalkıyor, sonra üç otomobilin üzerine düşüp onları pastırmaya çeviriyor.
Dehşet verici sahneleri televizyonda izlerken hiç aklınıza geldi mi, E-5'teki trafiğin o sırada tıkalı olmasındaki Allah'ın mucizesi?.
O sırada E-5'te 100- 120 kilometre ile akan bir trafik olsa, en az 200 araba o hızla birbirine girer, onlarca ölü, yüzlerce yaralı olurdu.
Kalp krizi geçiren sürücüler bile, arabalarını son hamle ile kenara çekip ölürken bu şoförün yaptığı resmen, alenen "Toplu cinayet" değil mi?.
Toplum için hangisi daha tehlikeli?.
Her türlü kamu aracına serbestçe binebilen bir ruhsal dengesi bozuk yolcu mu, yoksa o kamu aracının direksiyonunda oturan öfke kontrolü sıfır sürücü mü?.
Şimdi "Adalet"e bakar mısınız?.
Yolcu tutuklu yargılanacak.
Sürücü için dava bile yok..
Bu ülkede savcılara ve yargıçlara güven hızla azalıyor..
Dahası.. Bütün kamu şoförlerinden sorumlu kurum Belediye..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar