Böyle olsa, İstanbul’da her gün bayram!..

Yedi!.. İster inanın ister inanmayın yedi!..Ne mi yedi?. Dün sabah, sabah 9.5'ta evden işe gelirken, Akmerkez'in önünden, Zincirlikuyu girişine kadar Nispetiye caddesinde saydığım otomobil sayısı..Yani kendimi sayım...

Yedi!.. İster inanın ister inanmayın yedi!..
Ne mi yedi?. Dün sabah, sabah 9.5'ta evden işe gelirken, Akmerkez'in önünden, Zincirlikuyu girişine kadar Nispetiye caddesinde saydığım otomobil sayısı..
Yani kendimi sayım gününde sandım..
Bir gün evvel, Tuzla'daydım. Arife günü.. Kızkardeşim Serpil'de.. Saat ikide çıktım onlardan.. Etiler'deki evime vardığımda dörttü.. İki saat sürdü yol.. Hayır trafikten değil.. Keyiften.. Giderken yollar o kadar boştu ki, dönüşte, Muhammed'le Caner'e (Yardımcılarım) "Sahilden dönelim" dedim.. Dünyanın en güzel sahil yoludur, Pendik- Bostancı arası.. Allah razı olsun, Bedrettin Dalan muhteşem bir sahil yolu yaptı oraya, başkanken.. Yol boyu belediyeler de, kenarı güzelleştirme yarışına girdiler.. Piknik alanları, çocuk bahçeleri, jimnastik yerleri, koşu ve bisiklet yolları, kafe ve restoranları, yemyeşil çimenleri, palmiye ve rengarenk çiçekleri, dünyada tek "Adalar" manzaraları (Ve tabii bol oto parkları) ile harika bir güzellik oluştu..
Yol boş olunca, arkandan kornaya basıp "Gazla" diyen de yok.. 45 dakikada adeta "İstanbul by Day/ Gündüz İstanbul Turu" yapar gibi yaşadık o sahili.. Sonra dünyada "Eşsiz" Bağdat Caddesi.. Orası da boş.. Gaza bassak 10 dakika.. Yarım saat de Bağdat Caddesi'nin keyfini çıkardık. Kadıköy'de tam E-5 sapağında "Hayır" dedim.. "Haydarpaşa-Üsküdar.. Ordan Kuzguncuk sahili, Beylerbeyi, Köprü.."
Gençliğimin yolları.. Yazları İstanbul'a geldim mi Üsküdar'da halamda kalırdım. Eğlence Bağdat Caddesi, Erenköy'de.. Her gece tramvayla döndüğümüz yoldan, Haydarpaşa'yı geçip, Doğancılar Yokuşundan (Bizim ev ordaydı) Üsküdar meydanına indik ve yıllardır orada ilk defa denizi gördüm.. Meydan yeni baştan inşa edildiği için her yer inşaat duvarları ile kapalıydı, yıllardır..
Genel görünüm.. Güzel olmuş.. Ordan Kuzguncuk sahili.. Biz lise çağındayken, çapkınları, çapkınlıkları ile ünlü cadde.. Rahmetli Oktay'dan (Kurtböke) ne Kalyopi öyküleri dinlemiştim, o caddede ve yanındaki parkta yaşanan.. Sonra orada yaşayan İstanbul'un güzelliği, azınlıkları sürdük..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar