Bu skandal örtbas edilemez!..

eçen hafta içinde Türkiye bir yayıncılık skandalı yaşadı.Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım iki gün süren anonslardan sonra NTV ve NTVSpor ortak yayınına çıkarak, her zamanki gündem...

eçen hafta içinde Türkiye bir yayıncılık skandalı yaşadı.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım iki gün süren anonslardan sonra NTV ve NTVSpor ortak yayınına çıkarak, her zamanki gündem değiştirme taktiği içinde önüne gelene çok ağır sözlerle saldırdı. Konuşmayı yöneten Oğuz Haksever, pek çoklarına göre çanak sorularla, Aziz Yıldırım'a alet oldu.
Konuşma ertesi gün medyada manşetlerde yer aldı. Ağır şekilde suçlanan kulüp başkanları o gün cevap verdiler. Ama bu cevaplar ayni gazetelerde küçük küçük yayınlandı.
Ben Sabah Gazetesinde Aziz Yıldırım'ın "Kin, nefret ve düşmanlık tohumları atarak 6222 sayılı Sporda Şiddeti Önleme Yasası'nı ihlal ettiğini" yazdım ve Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdım.
"Deplasman Yasağı"nın kaldırılması gündemde iken Aziz Yıldırım'ın olayları tahrik eden sözleri, Türkiye'nin siyasal yelpazesinde iki kutupta yer alan iki gazeteyi belki de ilk defa birleştirdi.
Sözcü'de Aziz Yıldırım'ın ağır şekilde itham ettiği 2006 Denizli- Fenerbahçe maçının hakemi Selçuk Dereli, Milli Gazete'de de Kemal Belgin, yayıncı kuruluşu ağır şekilde suçlayan yazılar yazdılar..
Bu yazılardaki soruların hem Yayıncı Kuruluş, hem de Aziz Yıldırım tarafından yanıtlanması gerekirken, iki taraf da bugüne dek sustu.
Oysa ortada bir yayıncılık skandalı vardı. Örtbas edilemezdi.
Bu sorulara mutlak yanıt verilmeliydi.
Bu yüzden iki yazının da ilgili bölümlerini köşeme aldım.
"İsterse canlı yayına bağlansın, tartışalım" diye meydan okuyan Aziz Yıldırım'a karşı hemen NTV'yi arayan Selçuk Dereli'nin, "Bağlandığım reji odası tarafından (Kimlerle neler konuşulduysa bu arada), 15 dakika bekletildim, sonra da yayına alınmadım" iddiası vahimdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar