Elazığ üzerine ilk düşünceler!.

Her gün olduğu gibi sabah onda odama girip, bilgisayarın başına oturdum.Karşımdaki ekranda gene kırmızı yazılar.. Elazığ'da terör patlaması.. Üzerinde bir resim.. Kent dışında bir yeşil tarladan...

Her gün olduğu gibi sabah onda odama girip, bilgisayarın başına oturdum.
Karşımdaki ekranda gene kırmızı yazılar.. Elazığ'da terör patlaması.. Üzerinde bir resim.. Kent dışında bir yeşil tarladan çekilmiş bir resim.. Elazığ'ın üzerinde adeta bir bomba mantarı..
Yani patlama eşi görülmedik büyüklükte bu defa..
Elazığ, Doğu'da terör olaylarının pek de rastlanmadığı bir il merkezi üstelik..
Konuşan gazeteci ve yöreliler "Burada böyle bir olayla ilk defa karşılaşıyoruz" diyorlar..
Alt yazıları okuyorum..
Konuşanları dinliyorum.. Bir yandan izliyor, bir yandan düşünüyor, bir yandan yazıyorum..

***
"PKK" diyor herkes.. Acele bir hüküm.. IŞİD de olabilir..
Benzeri eylemleri çok yaptılar..
Hele bugünlerde FETÖ'cüler de olabilir.. Ordu cephaneliklerinden aldıkları mühimmatla bu patlamayı düzenleyen kaçak hainlerin ortalığı karıştırmak, ülkede güvensizlik ve panik ortamı yaratma istekleri olabilir..
Çoğu hala aramızda yaşamıyorlar mı?. Böyle bir olay en çok onlara yaramaz mı, tam da bugünlerde..
***
PKK ise eğer.. HDP'ye bir çift sözüm olacak.. 7 Haziran seçimleri öncesinde, bölge partisi olmaktan çıkıp ülke partisi olma yolunda çok önemli adımlar atan ve bu sayede 5 milyon oy alıp, Meclis'te büyük bir gurup kuran HDP'nin o tarihten itibaren süreci ayni başarı ile yürütemediği, PKK terör örgütünü "Lanetlemekte" en önde olmaları gerekirken, çok sessiz kalarak, güven kaybettikleri görüldü..
PKK, en büyük zararı Kürt vatandaşlara veriyor.
Kendi halinde yaşayan, Doğu'ya yapılan yatırımlarla refah düzeyleri gelişmeye başlayan, Kürt halkına tanınan yasal haklarla, etnik kimliklerini koruma ve devam ettirme yolunda önemli mesafeler kateden, gerek kırsal, gerek kentsel kesimdeki Kürt vatandaşlarımızın bugünkü evlerinden, iş yerlerinden uzak, gelecekleri belirsiz, yaşam kaynaklarını kaybetmiş hallerine bakın..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar