Selman Ada’nın sanata, turizme ihaneti!..

Devlet Opera ve Balesi'nin başına geldiği gün, harikalar yaratan ve rekorlar kıran Ankara, İstanbul, İzmir başta ekipleri darmadağın eden, tüm müdürlüklere, kendi eserlerinin sahnelenmesi emri veren ve Devlet Opera ve Balesi'ni...

Devlet Opera ve Balesi'nin başına geldiği gün, harikalar yaratan ve rekorlar kıran Ankara, İstanbul, İzmir başta ekipleri darmadağın eden, tüm müdürlüklere, kendi eserlerinin sahnelenmesi emri veren ve Devlet Opera ve Balesi'ni nerdeyse sıfırlayan Selman Ada nam zat, 15 Temmuz'u bahane ederek, Bodrum Kalesi'ndeki geleneksel Bale Festivali'ni hemen iptal etmişti.
Şimdi haber aldım.. Eylül deki Aspendos Festivali'ni de gene ayni gerekçe ile kaldırmış..
22 yıldan beri yapılan ve Antalya'nın simgesi haline gelen festival hem de en çok ihtiyaç duyulan sezonda Ada kafası ile yasaklandı yani..
Expo 2016 konserleri hem de nasıl devam ederken, Aspendos'un iptal edilmesine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, sanat ve sanatçı dostu, arkadaşım, kardeşim Menderes Türel ne der acaba?.
İnsanda biraz akıl, biraz mantık, biraz ülke sevgisi olur..
Bir yıldır ülkede olup bitenlerin üzerine bir de o hain kalkışma tuz biber ekmiş ve Turizm zaten büyük bir darbe yemişken, dünyaya "Ey Turistler sakın gelmeyin ha.. Bakın biz değil bugün, eylül ayından bile emin değiliz. 23 yıllık Uluslararası festivali bile korkumuzdan yapamıyoruz" ilanı başka nasıl yapılır, Ada Efendi?.
Rusya ile barışmışız. Antalya Turizmi'nin nerdeyse yarısı Rus turistler yeniden gelmeye başlamışken, bu nasıl bir ihanettir?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar