Bravo Göksel Gümüşdağ!.

Hele Fatih Altaylı gibi bu konunun ustası, saygın bir gazeteciden "Deplasman yasağı devam etmeli" çağrısını okuduğum zaman, keyfim hem de nasıl kaçmıştı.. "Sen de mi Brütüs" diye aramak geldi...

Hele Fatih Altaylı gibi bu konunun ustası, saygın bir gazeteciden "Deplasman yasağı devam etmeli" çağrısını okuduğum zaman, keyfim hem de nasıl kaçmıştı.. "Sen de mi Brütüs" diye aramak geldi içimden 40 yıllık dostumu.. Ama aramama fırsat kalmadan, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın açıklaması geldi..
"Deplasman yasağını kaldırdık!.."
Ülkenin en utanç verici yasağıydı bu..
"Biz bu millete de, bu devlete de güvenmiyoruz" diyordu yasak çünkü..
Yasağı, Futbolda Şiddet Yasası çıkınca, kulüp başkanları icat ettiler. Çünkü yasa, seyirci olaylarından kulüp yönetimlerini de sorumlu tutuyordu.
Başkanlar "Aman, taraftar maç seyretmeyiversin, ne olur.. Yeter ki bizim başımız ağrımasın" dediler..
İl Spor Başkanları olan valiler de karara bayıldılar.. Stadyum olayları, onları da sıkıntıya sokacaktı çünkü.. Tatsız sonuçlar çıkarsa "Niye önleyemedin" diye hesap vermek zorunda kalabilirlerdi.
"Efendim kulüpler öyle istiyor, ne yapalım" deyip sıyırdılar..
"Ne diyorsunuz siz?. Ben devletimin güvenlik güçleri ile her türlü önlemi alırım. İnsanları istedikleri yere gitmek, istedikleri maçı izlemek hakları Anayasa Teminatı altındadır. Kimseye çiğnetmem" diyen tek, bir tek vali çıkmadı..Tersine, yasağı inanılmaz boyutlara taşıdılar.. Hatırlarsınız.. Geçen sezon bir Diyarbakır Üçüncü Lig takımının topu topu 100-150 seyircisinin il sınırlarına girmesini yasaklayan "Bölücü"ler dahi gördük..
Göksel Gümüşdağ'ı ve başkanlığını yaptığı Kulüpler Birliği'ni canı yürekten kutluyorum.
Devletin ve milletin onurunu kurtaran bir karar oldu, aldıkları..
Hem de tüm ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde olduğu günlere fevkalade yakıştı.
Karar muhteşem..
Şimdi sıra geldi uygulamaya..
Sporda holiganlar hala var.. Sporu bahane edip ülkeyi karıştırmak isteyen hainler de bu holiganların arasına karışabilirler..
Bunları iyi izlemek gerek bir.. Maç sırasında, tribünlere yerleşmiş polisler, olay çıkarmak isteyenleri sezer sezmez, anında duruma el koymalı ve amigo dahi olsa anında tribünden almalılar, iki. Bunlar hakkında Futbolda Şiddet Yasası gereği derhal dava açılmalı.. Karar, ibret için derhal verilmeli ki, insanlar o yasanın göstermelik olmadığını nihayet anlasınlar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar