“Türk” adını dünyaya yayan sanatçılar!..

Murat Karahan telefon etti önce.. "Hıncal Ağabey gidiyorum" diye.. Murat Karahan Devlet Operamızın dünyaca paylaşılamayan tenoru.. Bolşoy dahil çıkmadığı ünlü sahne, konuk olmadığı büyük...

Murat Karahan telefon etti önce.. "Hıncal Ağabey gidiyorum" diye.. Murat Karahan Devlet Operamızın dünyaca paylaşılamayan tenoru.. Bolşoy dahil çıkmadığı ünlü sahne, konuk olmadığı büyük opera kalmadı nerdeyse..
Şimdi, hem kendisi, hem ülkemiz için çok önemli bir Gala'ya gidiyor.
Verona Opera Festivali, türünün dünyaca en ünlüsüdür.
Dünyanın dört bir yanından insanlar, Amerika'dan Avustralya'ya bu festival için bir yıl evvelden bilet alıp Verona'ya koşarlar.
Seyahat acentaları turlar tertiplerler.
Öylesi..
Festival dünyaca ünlü yönetmen Franco Zefirelli'nin (Sinemaseverler bu ismi iyi hatırlarlar.. Şampiyon filminin finalinde ağlayan milyonlar arasındaydık, ağbimle beraber..) sahneye koyduğu klasik operanın en meşhurlarından biri ile açılır.
Bu sene açılış için seçilen Opera, Verdi'nin "İl Trovatore"si..
Ve işte o Verona'da, o Zefirelli'nin sahneye koyduğu o İl Trovatore'de baş rolü bir Türk, Murat Karahan seslendirecek..
Gala, 26 Ağustos gecesi.. Tesadüfe bakar mısınız?.
Baş kumandanlık meydan muharebesinin yıldönümünde, bu defa dünyaya sanat meydanına "Biz de varız" diyen bir Türk sahnede..
O Baş Kumandan'ın zaferi ile kurulan Cumhuriyet'in temelinde Kültür ve Sanat vardı, minnacık belki ama anlamı çok büyük Musiki Muallim Mektebi ile başlayan.. İşte onun devamından yetişti Murat.. Muratlar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar