Kuşadası’nı “Efsane” günlerine döndürmek!..

"Kuşadası yenidenTürk Turizminin Amiral Gemisi haline gelecek" demiş, Belediye Başkanı Özer Kayalı..Okurken 60'lı yılları hatırladım. Üniversite, Mülkiye yıllarımı yani..Turizm deyince, bir Erdek vardı...

"Kuşadası yeniden
Türk Turizminin Amiral Gemisi haline gelecek" demiş, Belediye Başkanı Özer Kayalı..
Okurken 60'lı yılları hatırladım. Üniversite, Mülkiye yıllarımı yani..
Turizm deyince, bir Erdek vardı, mahruti çadırlar ve çalı çırpı barakalarla yapılmış kamplarıyla.. Kalınacak tek taş bina (Otel yoktu Erdek'te.. 20, 30 yataklı minicik pansiyonun adı moteldi.) Pınar Motel'di. Onda da Vehbi Koç tatil yapardı, anlayın..
Turizm deyince akla gelen tek yer de, Ege'nin incisi Kuşadası'ydı. Daracık sahil yollarıyla, İzmir'den gelirken, küçük ama nasıl cennet, nasıl yeşil o kasabanın girişinde Kısmet Otel karşılardı sizi..
Son Padişah Vahdettin'in kızı Hümeyra Sultan, ayni yoldan gelirken araziyi görüp aşık olmuş, kocası Halil Özbaş da hemen satın alıp Kısmet Oteli yaptırmış oraya..
"Krallara, kraliçelere layık" derlerdi, Kısmet Efsanesi için.. Biz Erdek'te Güney'in mahruti çadırında 9 kişi yatanlar önünden bile geçemezdik Kısmet'in..
O yıllarda en büyük özlemimdi Kuşadası'na gitmek.. Kısmet'te kalmak..
Yıllar sonra İzmir'den Bodrum'a inerken geçtim Kuşadası'ndan.. Kısmet yerli yerindeydi ama, benim cennet kasabam bir beton yığınına dönmüştü.
İçim kan ağlayarak geçtim tozlu sokaklarından..
Belediye Başkanı Kayalı o "Efsane" günlere dönmekten söz ediyor işte..
Çeşme, Bodrum, Alaçatı, Kemer, Belek'in adları bile ortada yokken efsane olan Kuşadası'na dönmekten..
Nasıl olacak peki?.
Turizm, deniz, kum ve tarih değil.. Onların hepsi Anadolu'mun bütün sahillerinde var.. Tesis de değil..
Artık her keseye uygun, hatta çok çok uygun nerdeyse bedavaya yakın "Her şey dahil" tesislerden, gerçekten krallara layık lükse sahip, dünyada benzersiz yerler tonla..
O zaman insanlar niye, belli bir yöreye gelsinler?.
Başkan Kayalı "Milli Parkımızda endemik bitkiler ve hayvanlar var. 18 çeşit bulunmaz orkide dahil.." Endemik, ancak o doğal koşullarda yaşayan demek. Yani dünyanın başka yerinde görmenize imkan yok.. Meraklılar için güzel bu endemik yaşam, tabii.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar