Haber düştü devlete de!..

Günlerdir karşılaştığım bütün dostlara "O gece nerdeydin" diye sorarken aklıma geldi, benim nerde olduğumu merak edebileceklerin de olduğu..İşte size, hafif bir pazar yazısı içinde, o gecemin...

Günlerdir karşılaştığım bütün dostlara "O gece nerdeydin" diye sorarken aklıma geldi, benim nerde olduğumu merak edebileceklerin de olduğu..
İşte size, hafif bir pazar yazısı içinde, o gecemin öyküsü.

***
O gece Enka Açık Hava Tiyatrosu'nda Yeni Türkü konserindeydik.. Derya Köroğlu, kucağımda büyüdü desem yeridir.. Daha 14 yaşındaydı onu tanıdığımda.. Hey dergisinin düzenlediği Türk pop müziğine büyük hizmet eden Liselerarası Hafif Müzik Yarışması'nın konuk gurubuydu bizim çocuklar.. Yani Modern Folk Üçlüsü.. Doğan ve ben genelde jüride olurduk. Hey Genel Yayın Müdürü Doğan Şener'le, Milliyet Halkla İlişkiler Müdürü, nurlar içinde yatsın Necdet Günkut'un sayesinde yaratılan bu yarışma, ülkemize ne müzisyenler kazandırdı, saymaya bu sayfa değil, bu gazete yetmez..
M.Ali Birand da sunucuydu iyi mi?. Televizyonların en iyi sunucularından biri olurken, ilk sınavını bu yarışmalarda verdi..
Yıl kaç, hatırlamıyorum.. Ankara'da, o zaman yeni kurulan ve en gözde okul haline geliveren Ankara Fen Lisesi öyle müthiş bir müzik yaptı ki, açık ara birinci oldular..
Gurubun beyni iki lise öğrencisinden biri, Derya'ydı işte.. Öteki de Selim Atakan.. İki solisti hatırlıyorum. Biri dünya tatlısı Ayşe.. Öteki sonra müziği bırakıp, dişçim olan Gazanfer..
Biz çocukları sevdik, çocuklar bizi.. O zaman ülkenin yokluk yılları.. Kahve bile bulunmuyor. Holly, Amerikan High School'da çalıştığı için PX'e girip her şeyi alıyor.. Evde partiler veriyoruz.. Modern Folk Üçlüsü de geliyor, Fen Lisesi de..
Sabahlara kadar bir cümbüş..
İşte o Fen Lisesi, çocuklar büyüyüp mezun olunca, Yeni Türkü oldu.. O yıl, bu yıldır çalıyorlar.. Değişenler oldu tabii. Ama Derya hep başta.. Hep yönetiyor gurubu..
Enka'da duyunca konseri koştum gittim, dostlarımla..
Müthiş bir konser.. Hava da güzel.. Keyif tavan yapmış.. Bir saat sonra "Ara" dedi Derya.. Daha nefes almadan, organizasyondan bir delikanlı geldi yanıma..
"Bir şeyler oluyormuş" dedi.. "Köprülerin Anadolu/ Avrupa yönünü kapatmışlar."
1957'de gazeteciliğe başladığım günden beri Sıkı Yönetimler, darbeler, darbe teşebbüsleri içinde yaşamış biri olarak, ihtimal vermedim.. Zemin yok ki!. "Sosyal medya abartıyordur" dedim.. Az sonra haberler arttı.. Yanımdaki dostları da heyecanlandırmak istemiyorum. Ercan'a mesaj attım. "Öğren, durumu bana bildir" diye.. Ercan "Tanıdık polislerle konuştum. İhbar alınmış, Jandarma, Anadolu'dan İstanbul'a gelen bir aracı arıyormuş" dedi. Rahatladım. Ercan'ın mesajını dostlara da gösterdim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar