Ağlamak güzeldir!..

Sabah işe geliyorum.. Arabamın müzik setinde Işıl Yücesoy'un yeni albümü "Zamansız" var.. İroniye bakar mısınız?. Bir albüm, hem de yıllar sonra bir albüm çıkarmak için en olmayacak zamanı...

Sabah işe geliyorum.. Arabamın müzik setinde Işıl Yücesoy'un yeni albümü "Zamansız" var.. İroniye bakar mısınız?. Bir albüm, hem de yıllar sonra bir albüm çıkarmak için en olmayacak zamanı "Seç" deselerdi, Işıl'a, tam da bugünden uygununu bulabilir miydi acaba?..
"Unutursam Fısılda" filmindeki o unutulmaz, o muhteşem oyunculuğu gözlerimin önünde hala..
Tam da benim özlediğim pop şarkılarını söylüyor, Zamansız'da Işıl.. Çastra, çastra değil.. Kulağı okşayan müzik.. Romantik, duygusal sözler..
Birden çok tanıdık bir melodi yükseldi, müzik setimden..
Sezen'in en çok sevdiğim, ama en az söylediği şarkılardan biri bu..
"Ağlamak güzeldir
Süzülürken yaşlar gözünden sakın utanma
Ağlamak şu gelip geçici dünyada
Her şeye rağmen var olmak demek
Ağlamak yaşayan binlerce duygu
İnsanca ve coşkulu güzel bir şeydir."
Işıl'ın enfes yorumuyla, bu insanı içinden vuran enfes sözler kulağıma akarken, gözlerimin önüne ne geldi biliyor musunuz?.
Yıllardan beri yollarda beraber yürüdüğü, 15 temmuz gecesi, Demokrasi'yi savunmak için Köprü'deki tanklara koşan arkadaşı Erol Olcak ve 16 yaşındaki oğlunun bayrağa sağlı tabutları başında konuşma yapmak için mikrofonu eline alan, ama iki cümleden ötesini edemeyip, hıçkırıklara boğulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan..
O gece, Demokrasi uğruna dik duruşu ile, aldatılmış çılgınlara en büyük darbeyi vuran, kalkışmanın teşebbüs aşamasından öteye gidememesini sağlayan Recep Tayyip Erdoğan'ı, bugüne dek ekranlarda yüzlerce defa izledim.. O gece, cep telefonu ile halkı direnmeye çağıran ve ülkenin kaderini bir anda değiştiren konuşması dahil..
Ama yaşadığım sürece, gözümün önünden gitmeyecek görüntüsü, işte o ağladığı sahne olarak kalacak hep..
Sezen'in yıllar önce bize anlattığı sahne..
"Ağlamak şu gelip geçici dünyada
Her şeye rağmen var olmak demek
Ağlamak yaşayan binlerce duygu
İnsanca ve coşkulu güzel bir şeydir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar