Sulandırılan, bıktıran kırmızı yazılar!.

Sene 1994!. Bir sonbahar sabahı Sevgili dostum, unutulmaz patronum Ercan Arıklı, Sabah'taki odama geldi. O zaman, bugüne dek çalıştığım en mükemmel gazete binası, o harika İkitelli'deyiz.. "Dün gece sizin programı...

Sene 1994!. Bir sonbahar sabahı Sevgili dostum, unutulmaz patronum Ercan Arıklı, Sabah'taki odama geldi. O zaman, bugüne dek çalıştığım en mükemmel gazete binası, o harika İkitelli'deyiz.. "Dün gece sizin programı izledim, atv'de.. Çok güzel ama çok gevezelik ediyorsunuz. Fazla uzun" dedi..
"Ne uzunu patron" dedim.. "Ortalama 1.5 saat sürüyor.."
"Ne 1.5 saati" dedi, Ercan.. "Ben eve gece saat ikiye doğru geldim. Programınız başlamıştı. Üçte bitti.."
"İmkanı yok" dedim.. "Bizim program gece 11'de başlar. O saatte çoktan bitmiş olmalı.."
Ercan güldü çıktı, ama içime bir merak düştü..
Hemen fırladım. atv de bizimle ayni binada zaten.. Gittim, sordum "Bizim program sabaha karşı bitmiş, ne oldu" diye..
Efendim, o gece nöbetçi müdür, bakmış, en büyük rakibimiz olan TV o gece bizi geçebilmek için, tam karşımıza fena halde bir aksiyon filmi koymuş.. Bizim nöbetçi müdür kardeşimiz de, karşı hamle yapmış.. O da bizi kaydırıp, iki saatlik bir aksiyon filmi koymamış mı?.

***
Şimdi bunu niye anlattım..
Bakın yıl 1994.. Özel televizyonculuğun doğum yılları.. O zaman kafa ne?. "Rakip ne yapıyorsa onu yapalım.."
Yani, yöneticilik anlayışı "Fark yaratmak" değil, "Aynen kopya etmek!."
Yıl 2016.. Bu kafada değişen hiç bir şey yok.. Biri bir şey yapıp başarılı oldu mu, hürya onu kopya edelim.. Ayni tür diziler.. Ayni tür programlar..Köşede simgeler olmasa, hangi kanalı izlediğinin farkına varman mümkün değil..
Hadi o neyse ama, kötüyü, yanlışı, sorumluluk almamak için aynen taklitler ne oluyor?.
Harekat cuma gecesi saat 22.00 sularında başladı. 23'te tüm haber kanallarının günlük, normal, olağan beyaz alt yazıları kalktı. Ekrandan "Son Dakika.. Son Durum.. Sıcak Gelişme" başlığı ile kırmızı yazılar geçmeye başladı..
Bugün şu anda, perşembe sabahı, saat 10.10..
Haber kanalı ekranları hala "Son Dakika.. Son Durum.. Sıcak Gelişmeler"e devam ediyorlar.. Tam 5.5 gündür devam eden ve daha ne kadar devam edeceği bilinmeyen "Son Dakika" olur mu?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar