“Durumdan vazife çıkaran provokatörler..”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden sonra, Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamaya, bu ülkede Demokrasi'den yana olan herkes dikkatle kulak vermeli.. Satır...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden sonra, Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamaya, bu ülkede Demokrasi'den yana olan herkes dikkatle kulak vermeli.. Satır, satır, kelime kelime ve tekrar tekrar okumalı..
"Bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım" diyen Başbakan, hepimize, başta medyayı oluşturan bizlere altını çizmemiz ve çok dikkatli, çok özenli olmamız gereken şeyler söyledi..
Neden söyledi..
Çünkü bugün, sakin olma, soğukkanlı olma günü.. Tehlikenin tamamen giderilmesi, ülkenin tümüyle normal yaşama dönmesi için, için hepimize düşen sorumlulukları bilme günü..
Başbakan Binali Yıldırım onları sıraladı,
1. "Durumdan vazife çıkaran provokatörlere fırsat vermemeliyiz.
Bu işlere yeltenenlere gereken cevabı vermeliyiz. Birtakım görüntülerin sosyal medyada yayınlanması konusunda hassasiyetimiz had safhadadır ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır."
Bu en önemlisi.. Çünkü, ortalığı bulandırmak, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı birleşen her görüşten, her kesimden insanı yeniden bölmek, aralarına nifak sokmak, hala aramızda dolaşan darbeci kalıntılarına yarar. Ortamı bulandırmak aslında onlara hizmet etmektir. "Durumdan vazife çıkaranlar.."
İşte en tehlikelisi de bunlar.. Onları işaret ediyor başbakan.. "Durumdan vazife çıkarmayın. Çıkaranlara da itibar etmeyin" diyor.
15-16 Temmuz gecesi harika bir yayıncılık yapan kanallara bakıyorum. Sosyal medyada yer alan ve amacı provokasyon olan görüntüleri aynen onlardan alıp "Haber" diye yayınlıyorlar. Görüntünün gerçek olması önemli değil. Önemli olan o görüntünün neye ve kimse hizmet ettiği.. Sosyal medyada karıştırıcıların yayınladığı dağıttığı görüntüler, aynen o kanalların internet sitelerinde duruyor günlerce.. O görüntüler bireysel aslında.. Ama bir kitleye, genelde de, bu ülkenin göz bebeği, içte ve dışta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı, kin, öfke ve nefret uyandırma yönünde..
Silahlı Kuvvetlerimiz itibarını yitirir, halkından koparsa, bu içerde,dışarda kime yarar?. O zaman özenli olmamız gerekmez mi?.
2. "Bugün birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, kardeşlik söylemini daha da geliştirmeye ihtiyacımız var."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar