Karmakarışık bayram notları!..

Hem de ne biçim bayram haftasının son günü.. "Ne yazsam?.. Ne yazsam?.." diye düşünürken "Bayram notları" yazmaya karar verdim sonunda. Hem okunması kolay.. Hem de bir hafta bayram boyu "Yazılabilir" diye aldığım notlar...

Hem de ne biçim bayram haftasının son günü.. "Ne yazsam?.. Ne yazsam?.." diye düşünürken "Bayram notları" yazmaya karar verdim sonunda. Hem okunması kolay.. Hem de bir hafta bayram boyu "Yazılabilir" diye aldığım notlar var.. Onlardan kurtulur, yeni haftaya tazelenmiş gireriz..

***
Ailecek en mutlu bayramımızı geçirdik.. İkinci kuşak dört kardeş bir araya geldik çünkü..
El öpmeye İzmir'e giderken, Öcal Ağbimler (Özay yengemle), bu defa İstanbul'a geldiler.
Kemaller (Nükhet yengemizle) Ankara'dan geldi. Serpil ve Fethi'nin oğlu Ömerler (Başak gelin de tabii) ve ailemizin dördüncü kuşağındaki iki muhteşem minik yeğenden biri, kızları Leyla da beraber..
Geleneksel el öpme ve ağbimin bayram harçlıklarımız ve hediyelerimizi içeren mendil dağıtım şöleni, bu defa Serpillerin Tuzla'daki evinde gerçekleşti. Ağbimin elini öpen, kırmızı mendili alıyor.. İçinde bir numara var.. Bağırıyor numarayı.. Ercan o numaralı poşeti getiriyor.. Sonrası "Ne çıktı?.. Ne çıktı" şenliği..
***
Bayram'da en büyük bayram, sağ, sağlıklı ve bir arada olmak ülkemizde.. Her gün şehit, her gün kaza.. Her gün sarıldıkları tabut başında ağlayanların fotoğrafları gazeteleri doldururken hele..
Bayramın ilk günü Yüksel Aytuğ, Bolu tünelindeki kazayı yazmış.. TIR'ın dorsesinde bir araba.. İçi insan dolu.. Arabanın önünde fıçı fıçı tinerler gene dorsede.. En yanıcı madde.. Bayram trafiğinin nasıl bela olduğu belli.. İçişleri Bakanlığı özel önlem almış (!) yollarda.. Bu TIR Gebze'den Bolu'ya kadar elini kolunu sallaya sallaya gidiyor..
Kaza.. Yanarak beş ölü..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar