KEİ nedir, bileniniz var mı?.

Yani tam tarihi hatırlamıyorum..Modern Folk Üçlüsü ile Sibirya'daydık.. Sovyetler Birliği dağılmış, Rusya Federasyonu kurulmuş.. MNG, Sibirya'da önemli bir hastane inşaatını almış...

Yani tam tarihi hatırlamıyorum..
Modern Folk Üçlüsü ile Sibirya'daydık.. Sovyetler Birliği dağılmış, Rusya Federasyonu kurulmuş.. MNG, Sibirya'da önemli bir hastane inşaatını almış, bitirmiş.
Açılış töreninde müzik yapmak için bizi de davet etmişler.
Bir gece, el ayak çekildikten sonra, MNG'nin Rusya İşleri Danışmanı Aslan Bey'le sohbet ediyoruz.. Aslan Bey, Sovyetler Birliği zamanında ülkeyi yöneten Polit Büro'nun, Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetler başdanışmanıymış.. Hem Türki Cumhuriyetler, hem de Rusya'yı çok iyi biliyor. Benden güzel Türkçe konuşuyor..
"Turgut Bey (Özal) büyük bir hata yaptı" dedi..
Avrupa Birliği aslında, Sovyetler Birliği'nin doğal ekonomik birliği Demirperde'ye karşı kurulmuştu.
Ve daha 80'li yıllarda, AB'nin bizi almayacağı belli olmuştu.
İşte bu ortamda Türkiye, Bulgaristan ve Rusya kendi ortak pazarlarını kurmayı düşündüler.
Dağılan Sovyetler Birliği'nden doğan yeni devletleri, Demirperde'den kopan ülkeler ve Avrupa'ya alınmayan Türkiye bir araya gelecek ve bu yeni ekonomik güç, Avrupa'yı sallayacak kadar büyük olacaktı.
Aslan Bey "O zaman, Avrupa, bu büyük gücün önünde eğilecekti" dedi.
Birlik, ilk ortak projede anlaştı.
"Karadeniz'in etrafında, tam sahilden gidecek ve tüm Karadeniz ülkelerini bağlayacak bir oto yol!.." Bu yol ülkeleri hem ticari, hem sosyal bağlayacaktı.
Türkiye hemen başladı ve hızla ilerledi.. (Hani bizde "İstemezük" diye kıyamet koparan sahil yolu..) Anlattı Aslan Bey..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar