Gece ibadet eden Allah’a daha yakın olur

Farz olan ibadetler dışında nafile olan ibadetlere önem vermek kalbimizi Allah’a daha da yaklaştırır. Özellikle gece uykudan kalkarak yaptığımız ibadetler bize ruh hürriyetini kazandırır Gecenin ibadeti yürekte...

Farz olan ibadetler dışında nafile olan ibadetlere önem vermek kalbimizi Allah’a daha da yaklaştırır. Özellikle gece uykudan kalkarak yaptığımız ibadetler bize ruh hürriyetini kazandırır

Gecenin ibadeti yürekte güçlü bir yer edinir. Gece ibadeti kalbi Allah'a yönlendirir. Tenhada yapılan zikir, ibadet kula ruh hürriyetini kazandırır. Onun için sürekli veya en azından haftada bir, gece ibadetini yapmalıyız. Gece ibadeti derken 5 vakit namazı gece bölümüne düşen akşam, yatsı ve sabah namazlarını kastetmiyoruz. Bu zaten farz olan ibadettir. Benim kastettiğim nafile namazlarıdır. Nafile ibadetleridir. Gece kıyamı sadece namaz gibi algılanmamalıdır. Elbette gece kıyamının en önemli bölümü namaz sonra ise diğer ibadetlerdir.
TEHECCÜD NAMAZI: Gece kılınan namazdır teheccüd. Gece yatsıdan sonra uyananın uyanıp namaza durması lazım. Yatsı sonrası ve sabah öncesi kılınan namaz, teheccüddür. Teheccüd diyebilmek için gece kalkıp öyle namaz kılmak lazım.
KURAN TİLAVETİ: Teheccüd vaktinde yapılacak en önemli ibadet Kuran-ı Kerim'i düşünerek okumaktır. "Mümin her geceyi on ayet okuyarak ihya ederse gafillerden yazılmaz." (Ebu Davud, Salat, 326) buyurulmuştur.
İSTİĞFAR, TÖVBE VE TEFEKKÜR: Geceleyin bunları da ihmal etmeyin. Bilip- bilmediklerinizden bağışlanma dileyiniz. Hz. Peygamber'in (s.a.v.) bile (bize öğretmek için) günde 70'den fazla tövbe ettiğini biliyoruz.
ALLAH'I ZİKİR ETMEK: Dille, kalple ve bütün varlıkla zikir yapmak lazımdır. 'La ilahe illallah' en faziletli zikirdir. Ancak kul Yüce Allah'ın isimleriyle Allah'a yalvarabilir. Çünkü bütün güzel isimler Allah'a aittir ve bu güzel isimlerle Allah'a dönülür. "En güzel isimler Allah'ındır. O'na o güzel isimleriyle dua edin ve O'nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır." (A'raf, 180)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar