Başkan Obama ve Jimmy Fallon neler konuştu?..

Bir anekdot yazmıştım, Jimmy Fallon talk şovuna katılan Başkan Obama'dan.. İlgi bayağı çok oldu. "Aslında bu konuşmayı, günümüz dünyası ve Türkiyesi'nde mümkün olduğu kadar fazla...

Bir anekdot yazmıştım, Jimmy Fallon talk şovuna katılan Başkan Obama'dan.. İlgi bayağı çok oldu. "Aslında bu konuşmayı, günümüz dünyası ve Türkiyesi'nde mümkün olduğu kadar fazla insanın okuması gerek" diye düşünüyordum zaten. İlgi, kararımı kesinleştirdi. İşte sohbetin, hem de çok neşeli, ama çok da düşündürücü sohbetin bizi en ilgilendiren bölümleri.

***
Jimmy Fallon- Bu son başkanlığınızın son 8 ayı.. Duygulanıyor, ağlamaklı oluyor musunuz?
Obama - Hayır!. Arada sırada birlikte çalıştığın insanları, düşünüyorsun, işte o an biraz, duygulanıyorsun. Ama karşı koymaya çalışıyorsun. Çünkü Beyaz Saray'da ağlamak istemezsin. Bazı moral bozucu insanlar "Aman Tanrım" diye düşünecek. "Bu ağlak adam nasıl liderimiz olur?" Başkanı ağlarken görmek umutsuzluk yaratır. O yüzden engel olmaya çalışıyorum.
JF- İnternette okudum. İnternetteki her şeye inanırım duyduğuma göre, Beyaz Saray civarında bir yere taşınıyormuşsunuz.
O- Başkentte kalacağız. Çünkü küçük kızım hâlâ lisede.. Başka bir okula naklolması.. Lisenin ortasında yeni bir şehre taşınmak beni pek popüler yapmaz.
JF- Ben de sanmıştım ki, liseden mezun olan ama asla okulun etrafından ayrılmayan çocuklar gibi davranacaksınız. Yani "Hey millet ne haber" diye gelen geçene selam..Yani biraz moral bozucu.
O- Discodaki yaşlı adam gibi, değil mi? "Hâlâ buradayım bakın millet" dercesine..
JF- Kızlarınızı çok iyi yetiştirdiğinizi söylemem lazım.
O- Kız evlat gibisi yok. Yani erkek çocuklarını küçümsemiyorum. Bir gerçeği söylüyorum. Kız çocuklar gibisi yok.
JF- Kızlarınızın Beyaz Saray'da yaşamak hoşlarına gidiyor mu? Sabırsızlanıyorlar mı taşınmak için.. Yaşıtlarına "Hey, biz kardeşiz, beraber kardan adam yapalım mı" demek istiyorlar mı?. Yoksa Saray'da yaşamak onlar için eğlenceli mi?
O- Sanırım büyük kızım ki, bu yıl mezun oldu, Saray'dan çıkmak için can atıyor.
JF- Mezuniyet töreni nasıl olacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar