Dünya sahnelerinde Türk Operacıları!..

"Türk Operası" denince akla gelen ilk isim, tanımakla ve onu sahnede izlemekle gurur duyduğum Semiha Berksoy'dur.Onun adına kurulan vakfın, 2015- 2016 Opera Ödülleri bu pazar akşamı Kadıköy Süreyya Salonlarında sahiplerini...

"Türk Operası" denince akla gelen ilk isim, tanımakla ve onu sahnede izlemekle gurur duyduğum Semiha Berksoy'dur.
Onun adına kurulan vakfın, 2015- 2016 Opera Ödülleri bu pazar akşamı Kadıköy Süreyya Salonlarında sahiplerini bulacak. Vakıf Eş Başkanları, Prof. Zeliha Berksoy ve Prof. Mesut İktu, jüri toplantısı sonunda ödül alanları açıkladılar..
"Kimler"e geçmeden önce bir notumu söyleyeyim. "Semiha Berksoy Opera Ödülleri" benim en saygı duyduğum ödüllerin başında gelir, bu ülkede..
Adına layık bir saygınlıkla seçilir sanatçılar çünkü.. Ne kayırma olur, ne hatır gönül..
Bu yıl ödül alan sanatçılar şöyle..
En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı: Münih Operası Mezzo Sopranosu Deniz Uygun.
Mustafa İktu Ödülü: Viyana Devlet Operası Baritonu Orhan Yıldız.
Ferhan Onat Ödülü: Magdeburg Operası Sopranosu Hale Soner.
Suna Korat Özel Ödülü: La Scala Mezzo Sopranosu Asude Karayavuz.
Ayhan Baran Özel Ödülü: İstanbul Devlet Operası Bası Gökhan Ürben.
Jüri Başkanı Sevgili Dostum, Prof. Mesut İktu ile ödüller üzerine sohbet ettik, dün..
"Hocam, genelde yurt dışında çalışan sanatçılarımızı seçmişsiniz" dedim.. "Bu bir bakıma çok güzel.. La Scala başta, dünyanın en ünlü operalarında benim sanatçılarım, konuk değil, kadrolu olarak söylüyorlar. Gelişmeye bakar mısın?. Bir bakıma da üzücü.. Sözüm ona bunca operamız var, Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Antalya, Mersin.. Bir tek Gökhan ödül alabilmiş, bizden.." Mesut Hocam "Sorun bizdeki sanatçılarda değil" dedi.. "Birbirinden müthiş operacılarımız var.. Ama 2015- 2016 sezonunda doğru dürüst, yeni yapım izleyemedik ki, oylayalım.." Selman Ada felaketinin operamızı düşürdüğü durumu geldiği günden beri yazıyorum. Üç kuruş telif için durmadan kendi eserlerini sergileten, Rengim Gökmen'in muhteşem, temsil ve seyirci rekorları kıran kadrosunu sırf kıskançlıktan darmadağın eden Selman Ada, Opera ve Balemizi izlenmezliğe mahkum etti..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar