Almanya’daki Türkler neden “kayıp?.”

"Almanya'da 55 bin Ermeni asıllı var. Buna karşılık Türkiye'den göçenlerin sayısı, sadece Berlin'de 170 bin olmak üzere, 3 milyon. Buna rağmen Alman Parlamentosu, hem de durup dururken, Türkler aleyhine bir kararı nerdeyse...

"Almanya'da 55 bin Ermeni asıllı var. Buna karşılık Türkiye'den göçenlerin sayısı, sadece Berlin'de 170 bin olmak üzere, 3 milyon. Buna rağmen Alman Parlamentosu, hem de durup dururken, Türkler aleyhine bir kararı nerdeyse ittifakla kabul ediyor. Nerde Türk diyasporası?. Nerde Türk Lobisi" diye sormuştum, hafta başında..
Almanya'da, Frankfurt'ta yaşayan sevgili kardeşim Dr. Erdoğan Karatay'dan bir mail aldım. Kelimesine dokunmadım, aşağıda size sunarken.
Bu ülkeyi yönetenlerin hepsinin kelime kelime okuması gerek "Bu sayıda başka bir topluluk olsaydı yer yerinde oynardı ve kimse 'Soykırım tasarısı'nın adını anmaya cesaret edemezdi, bırakın meclise getirmeyi" diyen Doktor Karatay'ı..

***
Sevgili Ağabey,
"Türk Diyasporası ve lobisi niye yok" diye soran yazını okudum. Yıllardır Almanya'da yaşayan birisi olarak bu konuda iki kelime etmek isterim.
Söylediklerinin çoğuna katılıyorum, lobi gerçekten hayati önem taşıyan bir olay.
Almanya'da 3 milyon Türk'ün yaşadığı da doğru. Ancak:
1- (Sana katılıyorum) Türkler'in arkasında kesinlikle devlet desteği yok! Buraya bir sürü politikacı geliyor, konuşuyor konuşuyor; burada yaşayan, o toplantılara gidip politikacıları alkışlayan insanlar da, bir yerde deşarj oluyor, kalabalığı görünce milliyetçilik duyguları kabarıyor, coşuyorlar.. Ertesi gün o coşku bitiyor. Devletten somut bir destek, ben 25 yıldır görmedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar