Ayşe niye mutsuz!..

Mekteb-i Mülkiye'de hemen bütün hukuk hocalarımız örnek verirken erkekse Ahmet, kızsa Ayşe adını kullanır ve genelde söze "Bir gün Ayşe ile Ahmet" diye başlarlardı. Ahmet, sevgili kuzenim, nurlar içinde...

Mekteb-i Mülkiye'de hemen bütün hukuk hocalarımız örnek verirken erkekse Ahmet, kızsa Ayşe adını kullanır ve genelde söze "Bir gün Ayşe ile Ahmet" diye başlarlardı. Ahmet, sevgili kuzenim, nurlar içinde yatsın, sınıfın en yakışıklılarındandı. Ayşe, sadece sınıfın değil, okulun en güzel kızıydı.
Hoca örnek hikayeyi anlatırken, biz sınıf, nasıl kıkırdardık..
Başlıktaki "Ayşe" ismi, bir yanda örnek.. Öte yanda da gerçek.. Bizim Ayşe..
Ayşe Özyılmazel..
Geçenlerde gene nasıl mutsuz olduğunu, yıllardır neden mutluluğa ulaşamadığını yazıyordu da, ben "Nankörlük etme" demiştim..
Niye demiştim..
Ayşe, Tanrı'nın en cömert davrandığı kullarından da ondan..
Bir defa ben bilirim, benim ailem gibiydiler.
Harika bir aile içinde geçti çocukluğu..
Genç yaşlarında Tanrı'nın cömertliği iyice ortaya çıktı..
Güzeldi ve tonla yeteneği vardı.. Sesi güzeldi. Profesyonel şarkıcı oldu. Kalemi harikaydı, profesyonel yazar oldu. Sohbeti güzeldi, dost guruplarının vaz geçilmezi oldu.
Şimdi kendisini hiç kimseye muhtaç etmeyecek bir ekonomik gücü var. Kendi evinde sevgili köpekleri ile bağımsız yaşıyor.
Hesap vereceği kimse yok.. Altında arabası var. Tatilini isterse Hawaii'de yapabilir..
Şimdi söyle bakalım Ayşe..
Türkiye'nin nüfusu 78 milyon. Yarısı kadın olsa, 39 milyon eder.. Bu 39 milyonun kaçı senin önünde.. Parmak hesabı yap..100'ü geçmez.. Arkanda olup sana gıpta edenler, 38 milyon 999 bin 990!..
Şimdi hala "Ben mutsuzum" diye ağlıyorsan, nankörlük etmiş olur musun, olmaz mısın?.
Bunu yazmaya karar verdim, pazar yazısı olarak, Ayşe'nin kesip sakladığım "Başarının 7 Spiritüel Yasası No:3" başlıklı yazısını okurken..
Amerika'nın ortalığı birbirine katan Hint asıllı filozofu Deepak Chopra'nın ayni adı taşıyan kitabındaki yasaları birer birer anlatıyordu Ayşe... Ve 3 Numaralı Yasa, aslında onun için konmuş gibiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar