Numan Kurtulmuş’tan açık rica!..

Bu ülkenin bütün televizyonları, yıllardan beri Türk halkını ahmak yerine koyuyor ve sabrını acımasızca kötüye kullanıyorlar..Ben haberler dışında televizyon seyretmem..Buna rağmen kahroluyorum..Bir de...

Bu ülkenin bütün televizyonları, yıllardan beri Türk halkını ahmak yerine koyuyor ve sabrını acımasızca kötüye kullanıyorlar..
Ben haberler dışında televizyon seyretmem..
Buna rağmen kahroluyorum..
Bir de yapılan araştırmalara göre "Eğlence, boş vakit değerlendirme" deyince en başa "Televizyon" yazan yüzde 95'i düşünün..
"Haberler izliyorum" dedim ya.
Fox Habere bakıyorum akşamları..
Yediye on kala falan o kanalı açıyorum..
Reklam var.. Dibinde de bir yazı.. "Zuhal Topal'la, az sonra.." Reklamlar.. Reklamlar.. nihayet bitiyor. "Az sonra" dediği program başlıyor.. Ekranda jenerik. Kapanış jeneriği.. Ertesi gün 15 dakika önce açtım. Zuhal Topal "Şimdi kısa bir ara.. Az sonra buluşacağız" diye yalan söylüyor, yüz binlerce seyircisine..
Devamlı seyircileri zaten yalan söylediğini biliyor ve kanalı değiştiriyorlar.
Yalanı bilmeyen, izlenmeyen o kuşağa hem de en pahalı tarifeden reklam veren şirketler.. Ama onların da umurlarında değil. Nasılsa vergiden düşüyorlar.. Yani, halkın aldatıldığı o süredeki izlenmeyen reklamların parasını kelimenin tam anlamı ile "Aldatılan biz" ödüyoruz.
Fox, benim paramla beni kandırıyor, iyi mi?..
Fox dedim de, ötekiler temiz mi?. Bütün televizyonlarda diziler, "Az sonra" deyip 15 dakika reklam yayınlıyor, ardından kapanış jeneriği girmiyor mu?.
Halka "Eşek" değil, "İnsan" muamelesi yapan bir kanal var mı?.
Peki kim koruyacak halkın haklarını..
RTÜK!..
Televizyon yayınları için kural koymak ve denetlemek onun yetkisinde.. RTÜK üyeleri izlemiyorlar mı, bu rezil aldatmacayı..
"Efendim kanallar uyanık.. Yönetmeliğin boşluklarını buluyorlar.." Geçiniz.. O zaman boşluğu olmayan yönetmelik yap..
Dünyanın başka neresinde, prime time denen aile izleme saatinin tamamını kapsayan tek dizinin yarıdan fazlası, her biri 15'er dakika süren tanıtım ve reklam aralarıyla geçiyor?.
15 dakika reklam arası veren televizyon Uganda'da var mı?.
"Yayın kesildikten en fazla 5 dakika sonra, kaldığı yerden devam eder. Reklamdan sonra en az 10 dakika devam etmeden, program bitmez" diye kural koy bakalım, boşluk bulabiliyorlar mı?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar