Sonuç!.. Türk devleti sanal kumarı önleyemiyor!..

İşte işin sonuna geldik..Bu ülkede kumar oynamak ve oynatmak yasak.. Bu yasağı koyarken devlet milyar dolar gelir vergisi, milyonla turist ve onların bırakacağı milyar dolarlardan vazgeçti, öylesi.. Öyle sıkı...

İşte işin sonuna geldik..
Bu ülkede kumar oynamak ve oynatmak yasak.. Bu yasağı koyarken devlet milyar dolar gelir vergisi, milyonla turist ve onların bırakacağı milyar dolarlardan vazgeçti, öylesi.. Öyle sıkı uyguladı ki yasağı, mahalle kahvesinde toplanıp eğlence için tombala oynayanları bile polis bastı, alayı vala ile savcılığa sevk etti.
Bu ülkede cep telefonlarına "Önceden izin almadan" dikkat buyurun tekrar ediyorum "Önceden izin almadan" reklam mesajı göndermek de yasak..
Yani önce bana mesaj atıp "Size reklam gönderebilir miyiz" diyeceksiniz. Cevap vermezsem bu "Hayır" anlamına gelir. Yani yollayamazsınız. Ancak yazılı "Evet" cevabımı alırsanız, reklam smslerine başlayabilirsiniz.
Mesela, geçen hafta reklam smslerini yollayan, altına da "İstemiyorsanız, 3525'e ücretsiz mesajla istemediğinizi bildirin lütfen" diyen ve attığım "Hayır" mesajı sonrası "İptal talebiniz 3 iş günü içinde işleme alınacaktır" diyen Özyurtlar'ın yaptığı kibar ama yasal değil..
Yani..
Cep telefonuma izinsiz, yasak olan kumarın reklamını atmak ve o cep telefonu ile kumar oynamamı sağlamak, bu ülke yasalarına göre çifte, katmerli suçtur..
Peki suçu kim takip edecek!.
En başta cumhuriyet savcıları..
Geçen hafta yetkili Cumhuriyet Savcısı ile görüştüm.. Bu konudaki daha ilkyazımı "İhbar" kabul etmişler. Yazıda açık internet adresleri yazılı kumar sitelerini, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne vermişler..
Polisten yanıt gelmiş..
"Adresleri bulunamamıştır."
Yahu adres zaten elinizde.. Sanal kumarın adresi sanal olur.. Senin de Siber Suçlarla Mücadele Şuben var.. Bu nasıl yanıt?.
Savcı diyor ki:
"Benim kolluk kuvvetim yok. Suçluyu ancak polise bildirebilirim."
Polisin tavrı da bu..
Neden?. Aslında onun "Siber Suçlar Bölümü" var, ama yeterli teknolojisi yok.. Teknoloji kimde var?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar