Karayolları’nın Kaldırım Mühendisleri!..

"Bu İstanbul'un sahibi yok.. Olsa hiç değilse, pratikte bazı şeyler düzelir, ya da İstanbul halkı bazı şeylerin düzeltilmeye çalışıldığını en azından görür" diyorum...

"Bu İstanbul'un sahibi yok.. Olsa hiç değilse, pratikte bazı şeyler düzelir, ya da İstanbul halkı bazı şeylerin düzeltilmeye çalışıldığını en azından görür" diyorum yıllardır. Ama ben yazıyor, ben okuyorum. Hatta makamlarını ve isimlerini aynen yazıyorum, adamların yüzü kızarmıyor. Benim vergilerimle maaş alan basın bürolarına bir telefon edip, "Cevap verin" bile demiyorlar.
Neden?.
Verecekleri cevap yok çünkü.. Olsa sakınırlar, beklerler mi?.
Geçen hafta sonu Karayolları'nın Kaldırım Mühendislerini yazdım.. Şimdi salı öğlen.. Çıt yok.. Tıs yok, hazretlerden..,Olmayacak da.. Olamaz da..
Bol keseden maaş alıp bir şey yapmadan yatanların ne cevabı olur ki?.
Birinci Köprü'de kendi elleri ile yarattıkları iki yönlü rezilliği anlatmıştım o yazımda..
"Otoyolun hızını, yolun hunileşmesi keser. Otoyolculuk hunilerden mümkün olduğunca kaçmaktır" demiştim.. "Gişelerden durarak, para verip üstünü alarak geçilen günlerden kalma, gişe arttırma ve karşıdan şerit çalma önlemine artık ihtiyaç kalmadı. Çünkü artık para yok. Kart gösterme bile yok. Hızlı geçiş var. O zaman bu geçmişin hunilerine hala ne gerek var da, hem gidişi, hem gelişi yavaşlatıyor, hatta durduruyorsunuz" diye sormuştum..
Hala da soruyorum.. Karayolları mühendislerinden biri benimle buluşur ve Birinci Köprü çıkışındaki Kaldırım Mühendisleri tarafından yaratılan anlamsız rezilliği bana anlatır mı mesela?.
Devam..
TEM yolunda trafik tıkır tıkır akarken, her gün her saatte Tekstil Kent civarında yol tıkanır. Görünürde hiç sebep yokken tıkanır.. Neden?.
Kaldırım Mühendisleri "Tekstil Kent problemi"ni hiç araştırdılar, hiç çözüm aradılar mı, TEM yapıldığından beri.. Yıllardır yani.. Bana gösterecekleri bir dosya var mı, gelsem?.
E-5'te de Mecidiyeköy "İlle de" tıkalıdır, yıllardır, her gün her saatte..
Neden?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar