Sahaya giren adama ne oldu?.

Başlığı okuyanlar arasında bu sorunun yanıtını bilen kaç kişi var acaba?.Yazan ben bilmiyorum mesela.. Bütün gazeteleri okuyan ve ofiste evde önünde hep haber kanalları olan ben bilmiyorsam, millet nerden bilsin?.Peki bu...

Başlığı okuyanlar arasında bu sorunun yanıtını bilen kaç kişi var acaba?.
Yazan ben bilmiyorum mesela.. Bütün gazeteleri okuyan ve ofiste evde önünde hep haber kanalları olan ben bilmiyorsam, millet nerden bilsin?.
Peki bu ne demek?.
Yanıt çok acı..
Bu ülkede gazetecilik bitti.. Her gün birbiri ardına yaşanan olaylar, hem de nasıl bittiğini, daha da acısı, bunun kimsenin umurunda olmadığını gösteriyor..
Tarkan gibi bu ülkenin en büyük starı evleniyor.. Bütün gazeteler "Sözlendi" diye yazıyor. Niye?. Tarkan bir ajansa öyle demiş. Ajans servis etmiş.. Bunca magazin servisinin bir tek "Muhabir"i yok ki, Tarkan'ı izlesin. Çevresinden haber alacağı kişilerle ilişki kursun. Muhabirlik odur.. Ne kadar çevren varsa, o kadar iyi muhabir olursun. Muhabirlik gelen haber değildir. Gidilen ve bulunan haberdir.
Gelen haberi yazarsan, ya biri seni kullanıyordur, ya da işte böyle dalgasını geçiyordur.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti diye bir komik kurum var. Bir zamanlar en güçlü sivil toplum örgütüydü. Devlet, Hükümet Başkanları bile çekinirdi. Şimdi Başkanı kim söyleyin dişimi kırayım..
Ana kuruluş amacı Mesleği geliştirmek olan bu kurum, eline tutuşturulan bavulla rezil manşetlere imza atan bir bavulcuyu "Yılın Gazetecisi" seçti ve benim için o gün bitti. O seçime benden başka itiraz eden de çıkmadı.
Gülen'in eline bavulu verip, kullandığı, çirkin emellerine alet ettiği "Yılın Gazetecisi" şimdi hapiste.. Yalan, düzmece haberlerle süründürdüğü, bitirdiği yüzlerce insanın bedelini ödüyor, iyi mi?.
Peki Cemiyet ne yapıyor?. Onu Yılın Gazetecisi seçen Cemiyet?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar