“İtaat et!.. Rahat et!..”

Sıra geldi, Kıbrıs'a asıl gitme sebebime.. Kaya ailesi benim yakın dostlarımdır. Zekası ve çalışkanlığı ile kısa zamanda harikalar yaratan Baba Erzurum delikanlısı Burhanettin Kaya.. Tam da Tagore'un dediği...

Sıra geldi, Kıbrıs'a asıl gitme sebebime.. Kaya ailesi benim yakın dostlarımdır. Zekası ve çalışkanlığı ile kısa zamanda harikalar yaratan Baba Erzurum delikanlısı Burhanettin Kaya.. Tam da Tagore'un dediği gibi, "Gölgede durarak lambayı tutan" ve Burhan Bey'in yolunu aydınlatan muhteşem eşi Mahmure Hanımı ve oğulları Burak ve Doruk'u, Antalya'da ailecek tatil yaptığımız bir Belek Otelinde tanıdım. Otel Kaya ailesinin. Burhan Bey, otele bir de golf sahası ekleme kararı vermiş. Her zaman olduğu gibi işin başında.. Yani otelde. Tanıştık. Kaynaştık. Günde üç öğün buluşuyor, iki aile yemek yiyoruz.. Öylesi bir kaynaşma.. Hayattaki en unutulmaz tatillerimden biridir. Benim için tatil, deniz, güneş falan değil bilirsiniz.. Sevdiklerimle bir arada olmaktır esas olan..
O tatile bir aile gittim, iki aile döndüm, öylesi..
Büyük oğlan Burak'ı çok sevdiğim Cavit Çağlar Bakanımın kızı ile İzmir'de evlendirmiştik. Gene Kaya otelde.. Küçüğü Doruk'un başını bağlamak biraz zaman aldı.. Onun düğünü bu defa Kıbrıs'taki Kaya Otel, Artemis'te..
Düğün aslında üç gün üç gece planlanmış.. Ama benim üç gün ayıracak vaktim yok bir.. Kıbrıs'a gitmişken yapmam gerekenler var, iki.. (İki gündür okuyorsunuz).
Ben sadece "Nikah Töreni"nin yapılacağı galaya katılabildim.. Gazetelerdeki resimlere bakıyorum, nikah sonrası.. Kimler kimler varmış, meğer.. Hiçbirini görmedim. Nasıl göreyim?. İki bine yakın davetli orda..
Ama en az 100 ünlü Türk gördüğümü söyleyebilirim..
Ben Kıbrıs Genç TV'nin yerinde olsam, Kırmızı Halı canlı yayını düzenlerdim.. Öyle ünlü, öyle renkli insanlar vardı, konuklar arasında..
Ve de tabii, kıyafetler.. Biz erkekleri geçin.. Kadın konuklar resmen bir defile yaptılar..
Tüm gördüklerim arasında gecenin kraliçesini seçtim.. Sadece gönlümle değil, gözlerimle de..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar