Bu “Unutulmaz Gece” tekrarlanmalı!..

"Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git.Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler.Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin"diye başladı, hayatımın en güzel gecelerinden biri daha..Şiirleri Metin Belgin, Hakan Gerçek ve de emsalsiz Tilbe...

"Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git.
Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler.
Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin"
diye başladı, hayatımın en güzel gecelerinden biri daha..
Şiirleri Metin Belgin, Hakan Gerçek ve de emsalsiz Tilbe Saran okudular gene..
Serdar Yalçın harika müzikler seçmiş. İlk kez böyle dinlediğim ve bayıldığım soprano Nihan İnan ve çok sevdiğim tenor Hüseyin Likos'a..
Bir de kendi bestesi Cemal Süreya şiiri var ki, "Önceleyin.. Olmaz böyle şey..
İş Sanat'ın ne yazık ki, yılda topu topu beş defa yaptığı Şiir Geceleri'nin bu sezonki sonuncusuydu, Mehmet ve Atilla Birkiye Kardeşler yapımı Unutulmaz "Cemal Süreya" gecesi..
Dekor ve ışık harika.. İstanbul Boğazı'na bakan bir teras katındayız. Yandaki bacadan dumanlar çıkıyor.. Karşıda şehrin ışıkları.. Ortadaki Boğaz'dan gemiler geçiyor.. Nasıl bir özen.. Paraya da kıymışlar.. Peki ama neden bir gece..
İş Sanat'ın bence yaptığı en önemli sanat işi bu.. Özellikle öğrencilere şiiri tanıtmak, sevdirmek yolunda bu geceler ilaç..
Ama bu Cemal Süreya gecesi olağanüstü.. İsterdim ki, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de orada olsun, bu güzelliği yaşasın. Tiryakisi olmazsa, hani Cemal Süreya, girdiği iddiayı kaybedince adından bir harf, iki tane olan r'lerden biri atmış ya, ben adımı tümden değiştiririm.
O gece için emeği geçenlerin başında, müzikleri seçen, yazan, çalan Serdar Yalçın'a "Bu geceyi tekrarlamanız lazım" dedim.. "Ben on defa daha gelirim, o ayrı.. Ama bu gece burdan çıkanların hepsi, yarın, evde, işte, okulda, komşuda kahvede, nasıl harika bir gece geçirdiklerini anlatacaklar.. Yüzlerce insan gelip görmek isteyecekler.. Hani?.." dedim.. "Bunu ben isteyemem" dedi Serdar.. "Ben İş Sanat'ın danışmanıyım.. 'Kendine iş çıkarıyor' dedirtir miyim'" dedi..
"Ben yazarım" dedim.. "Seninle arkadaş olduğumuzu biliyorlar" dedi. "Onu diyenlere 'Deneyin bakalım, Hıncal'a bir yazı yazdırmayı' diye meydan oku, hiç çekinme" dedim.. İşte Serdar'ı dinlemiyor ve yazıyorum..
Bunca emek, bunca masraf, bunca özenle hazırlanan Cemal Süreya Gecesi tekar edilmeli ve o gece siz de orada olmalısınız, Sayın Özince..

***
Cemal Süreya aşkın en güzel dizelerini yazmış, insanın içine işleyen, ruhuna akan satırların sahibi, genç yaşta kaybettiğimiz bir Mülkiyeli ağabeyimiz. O 1954 mezunu.. Ben 62 sınıfındanım. İlk şiirini yazdığı yer de Mülkiye Dergisi, zaten.
Şiirleri mi?.. İnsana aşağılık kompleksi vermeye bire bir.. Öylesine yalın, öylesine sade kelimeler, satırlar, cümleler ki, dinlerken "Ben de yazarım yahu" diyorsunuz.. Ama sakın yazmaya teşebbüs etmeyin.. Aşağılık kompleksi dediğim tam da o işte.. O yalın, o sade, o basit görünen cümleleri yazmak, ilahi bir yetenek, sanat işi.. O zaman anlıyorsunuz..
Bir anlatımlar, bir imajlar..
Büyük ustanın en ünlü şiirinin ilk dizeleriydi, yazının başındaki satırlar.. "Aşk" ile açtı geceyi Metin Belgin.. Sonrası..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar