“Park yeri için ölmek!.”

Mevlüt (Tezel) bir cinayeti yazmış.. İki insanı öldüren, iki aileyi söndüren pisi pisine bir cinayet.. Bir komşu, öbür komşuyu ve eşini, evlerinin önünde, arabalarını park etme sorunu yüzünden...

Mevlüt (Tezel) bir cinayeti yazmış.. İki insanı öldüren, iki aileyi söndüren pisi pisine bir cinayet.. Bir komşu, öbür komşuyu ve eşini, evlerinin önünde, arabalarını park etme sorunu yüzünden çıkan kavgada vurmuş öldürmüş..
Bu ülkenin Toplum Psikolojisi uzmanları nerde?. Niye susup otururlar?.
Böyle cinayet sebebi olur mu?. Bu öfkenin sebebi ne?. Toplumsal bir öfke krizi mi yaşıyor, insanlarımız?.
Mevlüt "Bizim gibi öfkesini kontrol edemeyen toplumlara silahlanma yaramıyor. Hızla yükselen 'Bireysel Silahlanma'ya 'Hayır' demeliyiz" diyor.
Bu arada belediyeleri de haklı olarak eleştiriyor. "Büyük şehirlerde otopark sayısı az. Halka konser düzenleyeceğinize oto park alanı yaratın" diyor.
Orada da kalmıyor.
"Halkımızda da sorun var. 5-10 lira oto park parası vermemek için son model arabalarını kaldırımlara çıkartanlar var" diye ekliyor.
Orda da duruyor.. Oysa devamı var..
Kaldırımda, park yasağı olan yerde, hatta durmanın, duraklamanın yasak olduğu yollarda, hatta arterlerde park eden arabaları gören trafik polisleri ne yapıyor?.
Bak Mevlüt!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar