Valisiz, Belediye Başkansız İstanbul!..

Şehirlerin bir Belediye Başkanları vardır. Seçilmiş.. Kentin sahibidir, tarihsel olarak. Öyle ki, şehrin sembolik anahtarı onda durur..Ama "Seçilmiş"in gücü ve imkanları yetmez diye, bir de Ankara "Sahip" atar.. Vali!....

Şehirlerin bir Belediye Başkanları vardır. Seçilmiş.. Kentin sahibidir, tarihsel olarak. Öyle ki, şehrin sembolik anahtarı onda durur..
Ama "Seçilmiş"in gücü ve imkanları yetmez diye, bir de Ankara "Sahip" atar.. Vali!. Böylece kent "İki sahipli" olur..
Yani kağıt üzerinde öyledir..
Bu kentin adı İstanbul'sa eğer, sahibi hiç yoktur..
Görüntüde bile yoktur.. Onca olay olur, ikisini de ortada göremezsiniz.. Ne zaman görürsünüz?.
Ankara'dan bir büyük gelmişse ve toplanan kameralara bir şeyler söylüyorsa, onun omuz başında, susarken ve bakarken.. Hepsi o..
İstanbul Belediye Başkanını, ya da Valisini bir gün sahibi oldukları İstanbul'u dolaşırken, sorunlu bölgeleri gezerken, ora insanları ile konuşurken gören, duyan varsa, bana söylesin.. İkisinden de özür dileyeceğim..
Çıkmazlar, dolaşmazlar, ilgilenmezler, zerre umursamazlar. Üstüne üstlük bu kent ile ilgili yazıları okuma zahmetine dahi katlanmazlar..
Bu yazıdan da zerre haberleri olmayacaktır.. Öyle gamsız, öyle pervasız insanlardır işte, İstanbul'un sahipleri..
Bugüne dek bin kere yazdım "Sahipsiz İstanbul" diye.. Bir kere yalanlayabildiler mi?. Açıklama yaptılar mı?. "Öyle değil, böyle" dediler mi?.
Dediklerini duyan oldu mu?. 
Oysa İstanbul halkının sıkıntılarının çoğunu hem de kısa zamanda öyle bitirirler ki, istese, el ele verseler?. En basit sorunlar bile kimse ilgilenmediği için birikiyor ve kent yaşanmaz hale geliyor.. Bu ikisi uykuda..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar