Das Yönetim ve Mein Kurthan!..

Yasemi'nin masama bıraktığı kitabın kapağında sevgili Kurthan'ın (Fişek) resmini gördüm önce.. Daima gülen, gülümseyen, en kötü günlerde bile hayatı neşeli tarafından yakalamayı bilen...

Yasemi'nin masama bıraktığı kitabın kapağında sevgili Kurthan'ın (Fişek) resmini gördüm önce.. Daima gülen, gülümseyen, en kötü günlerde bile hayatı neşeli tarafından yakalamayı bilen hocamın karakterine taban tabana zıt, "Sıfırcı Hoca" lakabını yansıtan bu fotoğrafı nerden bulmuşlar çok merak ettim..
Sonra kitabın adını okudum ve çok güldüm.. Tam Kurthan Hocamın o mizah dolu zekasına yakışan bir isim koymuşlar.. İki kelime.. Biri kelime bile sayılmaz. Türkçe de değil üstelik.. 
"Das Yönetim!."
Hızlı bir Marksistti Kurthan Hocam.. "Das Kapital" onun inanç kitabıydı adeta.. 70'li yılların dehşeti eserken, bize getirip "Aman saklayın" dediği yüze yakın kitabın tepesindeydi..
Niye biz?.
Geçin Marksistleri, sosyal demokratların bile evlerinin basıldığı o tatsız günlerde, sağın en önde gelen isimlerinden Fuat Uluç'un evini aramaya kim cesaret edebilirdi. Sağcı babam, Marksist Kurthan'ı bizden ayırmaz, oğlu gibi severdi. Bir azılı komünist Oktay'ı da.. (Kurtböke). O devirler insanlık daha ölmemiş, fikirler, bizi birbirimize düşman etmeye başlamamıştı.
Fikir adamı herşeyi okurdu. Babamın kitaplığında vardı zaten Das Kapital.. Yanında da Mein Kampf.. Ya da Kavgam!.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar