"Sinema; 120 Yıllık Öykü"

İstanbul Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'na ve Başkanı Abdurrahman Şen'e bu enfes kitap için teşekkür etmem gerek.. "Sinema;120 Yıllık Öykü" her sinema meraklısının bakmaya...

İstanbul Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'na ve Başkanı Abdurrahman Şen'e bu enfes kitap için teşekkür etmem gerek.. "Sinema;120 Yıllık Öykü" her sinema meraklısının bakmaya doyamayacağı, başında saatler geçireceği, ömür boyu kitaplığında saklayacağı bir baş yapıt olmuş. Baskısı, cildi de harika..
Kitabı hazırlayan Şerif Antepli dostum. 1990'da başladığım yıllarda özellikle, köşeme sık sık konuk olurdu. Meraklı.. Sinemaya meraklı.. Pula meraklı.. Koleksiyona meraklı.. Meraklarını da kendine saklamaz.. Sergiler açar, kitaplar yazar.. Ben de yazarım.. Son zamanlarda sesi çıkmıyordu derken, bu dev kitap önüme geldi..
Birinci Bölüm dünyanın dört bir yanından sinema ile ilgili pullar..
4 Oscarlı Katherine Hepburn'u Gine devleti pul yapmış, o bile var..
Pul neyle ilgili ise, o film,o sanatçı, onunla ilgili de çok özet resimli bilgi..
İkinci bölüm "Objeler, Fotoğraflar, Belgeler.."
Ara Güler'in çektiği ünlüler sayfası mesela Brigitte Bardot, Sophia Loren, Fellini, Hitchkock, Dustin Hoffman, Gina Lollobrigida, Orson Welles, Elia Kazan çekmiş Ara.. O fotoğraflar..
Daha neler neler?.. Afişler, kartlar.. Aklınıza ne gelirse.. Bir sinema sever için nasıl bir hazine, nasıl bir oyalanma.. Yazı yok denecek kadar az. Ama fotoğraflar.. Her sayfa bir saat baktırır. Şerif Antepli Üstadı aradım.. "Anlat bir daha" dedim.. "Bu işler nasıl başladı?.." Anlattı. 

***


Çocukluk yaşlarımda rahmetli babam beni pulla tanıştırdı. Bu tanıştırma bende 60 yıl sürecek büyük bir aşka sebep oldu... Harçlıklarımla postaneden, pulculardan pullar almaya başladım. Onlar benim en kıymetli pullarımdır.
O yıllarda bir de ailece sinemaya gitme alışkanlığımız vardı. Her hafta mutlaka bir film seyrederdik. Pula olan sevgimle birlikte sinema tutkum da başlamış oldu.
İlerleyen yıllarda kesintiye uğrasa da pula karşı ilgim hiç eksilmedi. Sinema tutkum ise hep sürdü.
Türkiye Cumhuriyeti pullarının tamamını edinirken sinema 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar