Bir yanılgı daha!..

Ne acı!.. Bugün "Yanılma Günü" hayatımın.. İlk yanılgı, yeni Kültür Bakanımızdan geldi.Eski bakan, kültür ve sanatın kökünü kazıma hamleleri içindeyken, yeni kabinenin yeni bakanı...

Ne acı!.. Bugün "Yanılma Günü" hayatımın.. İlk yanılgı, yeni Kültür Bakanımızdan geldi.
Eski bakan, kültür ve sanatın kökünü kazıma hamleleri içindeyken, yeni kabinenin yeni bakanı nedense bana "İyi" ilhamlar vermiş ve iyimserliğimi yazmıştım. Beni aradı. Konuştuk. İstanbul'da buluşup dertleşmeye karar verdik.
"Bu defa iyi oluyor gerçekten" diye yazdım, konuşmanın ardından..
İstanbul'da, Türkiye'nin değil, Avrupa'nın Kültür Sanat Merkezi İstanbul'da nedense bir türlü buluşamayışımız üzerinde pek düşünmedim.
Çünkü Bakan harika bir şey yaptı.. Devlet Opera ve Balesi'ni kurduğu muhteşem ekiple zirvelere taşıyan, rekorlar kırdıran Genel Müdür Rengim Gökmen eski bakan tarafından görevden alınmış, yerine iki kazı bile gütmekten aciz olduğunu daha Mersin Operası başında iken gösteren Selman Ada atanmıştı. Ada da, Gökmen'in harika ekibini darmadağın etmiş, hepsinin yerine kendi adamlarını koymuş, o adamlar da repertuarı "Selman Ada" imzalı eserlerle doldurmuşlardı ki, patronları teliflerle üç kuruş kazansın.
Yeni Bakan, işte bu Selman Ada'yı alıp Rengim Gökmen'i göreve iade edince "Dünyalar benim olmuştu.."
Ankara'yı bilenler "Fazla umutlanma.. Kültür Bakanlığı'nda bir baş mikrop bürokrat var.. O gitmeden hiçbir şey düzelmez.. O duruyorsa, Rengim gene gider" dediler. Güldüm geçtim.. Çünkü yeni bakanın Rengim Gökmen'le gayet olumlu diyalog içinde olduğunu duyuyor, birlikte yaptıkları çok olumlu işleri de gazetelerde okuyordum..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar