"Hafızasını kaybeden milletler.."

Başlık tırnak içinde.. Laf benim değil çünkü.. Sonunda ".." var.. Çünkü devamı var.. Sunay Akın'ın tümünü söylediği ve söylemekle kalmayıp, harika bir şovla, örnekler...

Başlık tırnak içinde.. Laf benim değil çünkü.. Sonunda ".." var.. Çünkü devamı var.. 
Sunay Akın'ın tümünü söylediği ve söylemekle kalmayıp, harika bir şovla, örnekler vererek anlattığı lafın tamamı şöyle.. 
"Hafızasını kaybeden milletler yok olmaya mahkumdur.."
Yok canım, bir soykırım, genosid, katliam benzeri şey değil, kast ettiği.. 
"Millet olma vasfını kaybederler" diyor Sunay.. Sıradan insan olur, hatta bölünür, birbirlerine düşerler..
Milleti millet yapan, onları bir arada tutan "Biz" dedirten şeyler var.. Hayır, "Kan" değil.. Kan Bağı, Millet sözcüğü ile bir araya gelmiyor artık günümüzde.. Çağ dışı hatta.. Irkçılık gibi iğrenç bir düşünceye gidiyor ucu. Günümüzde "Kan" mı kaldı ayrıca.. Göçleri istilalar, işgaller, kolaylaşan seyahat imkanları yüzünden, sınır mı kaldı?. Karşılıklı kız alıp vermeler yüzünden karışmayan kan mı kaldı?. Son Osmanlı Padişahı Vahdettin'de yüzde 1 "Oğuz/ Kayı Boyu" kanı kaldı mı, karışan Sırplar, Ruslar ve dahi kırk çevre milletinden gelen analar yüzünden..
Atlar gibi, veteriner nezaretinde, kayıtlı belgelerle mi çiftleşiyoruz ki, "Safkan" lafı insanlar için geçerli olsun..
Benim kanıma bakın.. En az on değişik kanın karışımıdır.. Babamın Çerkez Ataları kim bilir kaç Rus kızını kaçırmışlardır, Rus kanı dahil.. Anne tarafım daha da karışık.. Balkan göçmeni onlar.. Tarih boyu dört bir yandan, dört bir yana gidenler üzerinden geçmişler, Balkanlar'ın.. Kimler karışmıştır..
Peki ben nasıl "Türk" oluyorum?.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğum için.. Hepsi bu.. Atatürk'ün izinden gidiyorum.. "Türküm" dediğim için de çok mutlu oluyorum.. Kanım değil, ruhum Türk.. Böyle olduğu için de, demeyenlere de kızmıyorum. Demek onlara henüz hissettirememişiz.. Türkiye daha geliştikçe, daha ilerledikçe, dünyanın önde devletleri sırasında zirvelere yükseldikçe "Türküm" demek gurur getirecek. "Amerikanım" demek gibi.. 157 ayrı milletten göç edip gelmiş insanların nasıl Amerikalı olduklarını, Amerika Milli Bayramı 4 Temmuz'da Los Angeles'ta da, New York'ta da yaşadım.. Çekik gözlüsünden, siyah renklisine, Orta Asyalısından Latin'e, dünyanın neresi varsa, orasından gelmiş insanlar nasıl coşku, nasıl keyif içinde "Amerika" diye bağırıyorlardı..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar