Yeni yıla öyle güzel girdim ki..

Bu yıl başı Ankara'ya gitmeye niyetliydim.. Ailenin büyük bir kısmı orda.. Benim için en güzel yılbaşıdır, oldum olası aile ile birlikte girdiklerim.. Ama havalar aniden bozdu. Uçak seferleri birbiri ardına iptal...

Bu yıl başı Ankara'ya gitmeye niyetliydim.. Ailenin büyük bir kısmı orda.. Benim için en güzel yılbaşıdır, oldum olası aile ile birlikte girdiklerim.. Ama havalar aniden bozdu. Uçak seferleri birbiri ardına iptal ediliyor. Havaalanları otele dönmüş.. 
"Karadan gidelim" dedim.. 15 yıldır her yılbaşı yanımda olan Ercan, bu defa kendisine plan yapmış.. "Boz.. Ankara'ya gidelim" olmaz.. Kemal'e telefon ettim "Gelemiyorum" diye.. Anında cevap verdi.. "O zaman biz geliyoruz.." 
"Zor gelirsiniz" dedim. "Yarın yoğun kar yağışı geliyor, İstanbul'dan Ankara'ya kadar. Şimdi televizyon uyardı.." 
"Biz de bugün geliriz o zaman" dedi, Kemal.. Yarım saat içinde toplanıp yola çıktılar iyi mi, karı koca..
Aile işte bu..
Salı günü oluyor bunlar.. Yılbaşı, perşembe..
O akşam Cemal Reşit Rey'de Melihat Gülses konseri vardı. Aile alaturkayı sever.. Hep birlikte gittik.. Melihat hanım, popülerden kaçar hep. Konserleri akademiktir. Benim gibi yarım asırlık bir alaturka dinleyicisinin bilmediği şarkıları bulup çıkarmıştı gene.. Ara ara, içimizden de olsa, mırıldanabileceğimiz şeyler okuyunca, neşelendik..
Çarşamba öğle, evde Fatoş'un davetlisiydik. Enfes ev yemekleri..
Akşam.. Akşam'ın sürprizini Enzo yaptı bize.. Cento per Cento'da tanımıştım onu.. Mükemmel bir İtalyan şefti.. Hele de penna arabiatası.. Bu ülkedeki en iyisidir. Sonra Antalya'ya gitti yerleşti.. Olmamış.. Dönmüş.. Sevgili dostum Cüneyt'in, Günaydın Cüneyt'in genel koordinatörü olmuş.. Etiler Günaydın'a ona gittik. Enzo bize harika bir sürpriz yapmamış mı?. Önlüğü takmış, et lokantasında mutfağa girmiş.. Penna Arabiata yapmış.. Hele et yemeyen Kemal ve penna arabiata hastası kızı Zeyno için tam isabet.. Et yiyenler, Cüneyt'in efsane prime ribine daldılar, tabii..
Harikaydı..
Ertesi gün yılbaşı.. Cento Per Cento'ya davetliyiz.. Erol Kaynar "Sürprizlerim var" dedi. En büyük sürprizi kendi yaptı. Kar yolları tıkayınca Zekeriyaköy'deki evinde mahsur kaldı. Gelemedi. Feyzullah Usta'nın mantısı efsanedir. Sürpriz oymuş meğer.. Biz yazın Sortie'de o mantıyı yemeye doyamadık da, Kemal ne olacak?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar