2015'teki inanılmaz mucize!..

Pazar günü New York Times'ta Cezayirli yazar Kamel Daoud'un "Noel'de İslamist Savaş"başlıklı yazısını okurken, daha ilk satırlarda, gazete elimden düşüyordu.Yazı şu cümleyle...

Pazar günü New York Times'ta Cezayirli yazar Kamel Daoud'un "Noel'de İslamist Savaş"başlıklı yazısını okurken, daha ilk satırlarda, gazete elimden düşüyordu.
Yazı şu cümleyle başlıyordu.. 
"Kehanet meraklıları için çok sevindirici bir haber.. Yaklaşık 500 yıl sonra, Muhammed Peygamberin doğum günü ile, İsa Peygamber'in doğum günü çakıştı. Bu umutlu olmak için bir sebep mi?." 
Hıristiyanlar Miladi, Müslümanlar hicri takvim kullanıyorlar. İki takvim yıllarının aralarında 10 gün fark var.. Bu yüzden İslami günler, miladi takvime göre her yıl on gün önce gerçekleşiyordu.. Ramazan, Şeker ve Kurban Bayramları, bilirsiniz..
Kandiller de böyledir tabii..
12 Rebiülevvel'e denk gelen Mevlid Kandili, hicri takvimin kısa olması yüzünden 2015 yılında 2 kez kutlandı. Biri 2 Ocak'taydı.. İkincisi sıkı durun 22/23 Aralık'ta..
23 Aralık Hıristiyan inancına göre İsa'nın doğum günü.. Noel yani.. Ya da Christmas!..
Yani bu Noel'de Hıristiyan dünyası, Hazreti Muhammed'in doğum gününü de kutladı..
Biz niye bu çakışmadan haberdar olmadık?. Hazreti Muhammed'in Doğum Günü'nü Hicri Takvim'den çıkarıp, İsa'nın Miladi Takvimine bağladık ve "Kutlu Doğum Haftası" diye, 20-27 Nisan arasını kutlamaya başladık da ondan.. ("Miladi Takvimi başımıza musallat edenler" diyen Sevgili Haşo /Haşmet Babaoğlu, buna ne dedi acaba?. Dedi mi?.) 
500 yılda bir gerçekleşen bu tesadüfün, hem de Müslüman ve Hıristiyan dünyasının aralarının iyice gerildiği 2015'e rastlaması bir mucize değil de nedir?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar