Hoş geldiniz Sayın Mahir Ünal!..

Yeni kabinede "Kim oturacak" diye merakla beklediğim tek koltuk vardı.. Kültür ve Turizm Bakanlığı..Mahir Ünal geldi. Kimliği, kişiliği hakkında hiçbir fikrim yok. Ama göreve başlayanların en talihsizi...

Yeni kabinede "Kim oturacak" diye merakla beklediğim tek koltuk vardı.. Kültür ve Turizm Bakanlığı..
Mahir Ünal geldi. Kimliği, kişiliği hakkında hiçbir fikrim yok. Ama göreve başlayanların en talihsizi olduğundan eminim..
Cumhurbaşkanı onu göreve getiren kararnameyi imzalarken, Türk Hava Kuvvetleri bir Rus savaş uçağını düşürüyor, "Arkamızdan bıçaklandık" diyen Putin, Rus halkına "Türkiye'ye gitmeyin" çağrısı yapıyordu.
Türk Turizm sektörünün bel kemiğiydi oysa Ruslar.. Ortalama 5 milyon gelirlerdi her yıl.. Bütün Akdeniz sahilleri, onların konaklama yeriydi.. O dünya güzeli tesisleri ayakta tutan Ruslar'dı. 
Mahir Ünal daha "Bismillah" demeden kucağında dev bir sorun buldu.. Üstelik çözümü ondan geçmeyen, ama hesabı ondan sorulacak bir sorun... Bu talihsizlik değilse eğer?.
Yeni Bakanın resimlerine baktım. Vücut dili fevkalade olumlu.. Bu ülkeyi Kültür ve Turizm alanında temsil edecek bir görünüşü var. Eğitimini okudum. Çok çok iyi..
Yani?. Bugüne dek açılmış yaraları sarabilir.. İçimdeki his, olumlu..

***


Sayın Ünal, 
Masanızda büyük bir Turizm sorunu var.. Yazdım.. Benim beklentilerim Kültür üzerine..
Tüm ülkeye, daha ilk anda fevkalade olumlu bir izlenim yaymanız mümkün.. AKM için kolları sıvar ve açılmasını sağlarsanız müthiş sempati toplar, alkış alırsınız..
Hepsinden önemlisi, AKM hakkında oluşmuş yanlış izlenimleri de silersiniz.
Bugün AKM'nin kapalı oluşundan, iktidarınızı suçlayanların sayısı fazla..
Oysa ben, işin başından beri, nasıl yanlış tanıtım yapıldığını, gerçeğin, söylenen ve sanılanın tam tersi olduğunu, hem de çok iyi biliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar