Korsikalı Kardeşler'i yaşamak..

Dün sabah dokuz buçuk gibi ağbim aradı.. Sabah sabah pek aramaz.. "Hayırdır inşallah" diye açtım telefonu.. Karşımda bir kahkaha sesi.. Duruldu ve konuştu. "Sabahtan beri...

Dün sabah dokuz buçuk gibi ağbim aradı.. Sabah sabah pek aramaz.. "Hayırdır inşallah" diye açtım telefonu.. Karşımda bir kahkaha sesi.. Duruldu ve konuştu. 
"Sabahtan beri gülüyorum.." 
"Hayrola?.." 
"Yazımı oku anlarsın.."
Okurken ben de başladım gülmeye.. Gülerken de çocukluğumuzu hatırladım..
En büyük, ama en en büyük eğlencemiz sinemaya gitmekti. Parazitli radyodan başka şeyi olmayan 1960'ların Bandırma'sında sinema nasıl bir lüks düşünsenize..
Filmleri cin gibi, hele Orduevi sinemasında ise, bedava olduğu için bir kaç defa izler, sonra da, annemle babam gece bir yere gittiler mi, salonu film setine çevirir, ikimiz bütün filmi, ikimiz oynardık..
En sevdiğimiz filmlerden biriydi, çok sevdiğimiz macera filmleri oyuncusu Douglas Fairbanks jr.'ın oynadığı Korsikalı Kardeşler.. Üç Silahşorlar yazarı Alexandre Dumas'nın (Baba tabii, oğul değil) romanından aktarılan film, iki kardeşin öyküsüydü. Korsika'nın bir kasabasında yapışık ikizler olarak doğmuşlar, doğar doğmaz da ameliyatla ayrılmışlardı. Anneleri, babaları bir isyanda öldürülünce, kardeşler de kopmuşlardı. Biri Paris'e gidip tam bir centilmen olarak büyürken, ikizi, Korsika Dağlarının en ünlü haydutu olmuştu.
Ne var ki, "Ben bir mucize yarattım, onların vücutlarını ayırdım.. Ama ruhları?.." diyen doktoru da şaşkınlığa düşüren bir durum vardı.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar