MHP!.. Bahçeli'nin arka bahçesi

Türkiye karizmatik liderler ülkesidir. Yani bu ülkede seçimde, insanlar genelde partilere değil, liderlere oy verirler.Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okurken, hocalarım bu ilkeyi Türkiye'den ve dünyadan örneklerle anlatmış ve...

Türkiye karizmatik liderler ülkesidir. Yani bu ülkede seçimde, insanlar genelde partilere değil, liderlere oy verirler.
Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okurken, hocalarım bu ilkeyi Türkiye'den ve dünyadan örneklerle anlatmış ve kafamıza kazımışlardı.
Pazartesi sabahından itibaren bütün televizyonlarda, dün sabah da, başta bizim gazete, birinci sayfalarda, dünya medyasının başlıklarını gördünüz.
Hepsi sözleşmiş gibi "Erdoğan kazandı" diyorlardı.
Haksız mıydılar peki?.
Seversiniz, kızarsınız o ayrı!.. Ama dünyanın inkar etmediği bir gerçek var. Erdoğan lider!.
Ülkeyi içte dışta sıkıntıda görenler, kurtuluş yolu, umut arayanlar, baktılar ve "Karizmatik" liderde birleştiler..
Peki ötekiler..
Her gün birini analiz edeceğim. 

***


İlk sırada, seçimin mağlubu da değil, kelimenin tam anlamı ile hezimete uğrayanı, Devlet Bahçeli var, tabii..
Düşünebiliyor musunuz?.
Devlet Bahçeli, bugün, 4 Kasım Perşembe günü, bitmiş, siyasal yaşamı tükenmiş, sıfırlanmış bir muhalefet lideri değil, ülkenin Başbakan'ı olabilir ve tüm iktidar gücünü elinde toplayabilirdi. 1 Kasım'da da seçim meçim yapılmazdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar