"Nobelim, Cumhuriyet'in eseridir!.."

Ne kadar yanılmışım dün "Bir Nobelimiz daha oldu. Tabii bu, Orhan Pamuk'unki gibi yüzde 100 bizim değil" derken..Prof. Dr. Aziz Sancar, televizyon kameralarının önünde bizzat tekzip etti beni.. "Ben Türküm" dedi, "Ben...

Ne kadar yanılmışım dün "Bir Nobelimiz daha oldu. Tabii bu, Orhan Pamuk'unki gibi yüzde 100 bizim değil" derken..
Prof. Dr. Aziz Sancar, televizyon kameralarının önünde bizzat tekzip etti beni.. 
"Ben Türküm" dedi, "Ben Türküm, o kadar. Mardin'de doğmuşsam. Cizre'de doğmuşsam, Kars'ta da doğmuşsam ben Türküm!." 
Daha ödülün gururunu, sevincini, keyfini yaşamadan tartışır olmuştuk çünkü, son zamanlarda ülkemizi her alanda, spordan siyasete, sanattan, sosyal yaşamın her dalına saran "Biz/ Öteki" kavgalarına balıklama dalıp..
Mardinliydi ya.. Arap olabilirdi. Kürt olabilirdi kökeni.. BBC de, hemen onu sordu zaten..
O zaman bağırdı işte Prof. Sancar "Ben Türküm, o kadar. Mardin'de doğmuşsam. Cizre'de doğmuşsam, Kars'ta da doğmuşsam ben Türküm" diye..
Bu vatanda doğan, büyüyen yetişen, bu vatanın çocuğu herkes, kanıyla değil, hukuku, yasaları, ruhu ile nasıl Türkse, o da Türk'tü, işte..
Bu vatanda doğan büyüyen, bu vatana göçen, yerleşen, Rum, Ermeni, Yahudi, Kürt, Laz, Süryani, Çerkez, Arap, Boşnak ve daha kimse, hepsi nasıl Türkse..
Ben nasıl Türksem!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar